Böcker om Restaurang och arbetet på Restauranger

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!



Restauranghandböcker

12.922 Agnsäter,A-B: Matlagningens nyckel. 1952. 46s. Ill. 50,00

12.923 Asklund,T: Gott handlag i köket. 1954. 110s. Ill. 45,00

12.924 Bissell,F: Illustris matlexikon. 1991. Obd. Färgill. 276s. 325,00

12.925 Björkegård,A: Rätt dryck till god mat. 1960. 116s. 80,00

12.926 Björkström,U m.fl.: Hushållning. Kost- och  konsumentkunskap. 1992. 272s. Ill. 332,00

12.927 Blunck,K: Gastronomisk handbok. 11:e uppl. 1992. Obd. 352s. SEK     300

12.931 Blunck,K: Gastronomisk handbok. 8:e uppl. 1959. Obd. 455s SEK     300

12.932 Chandler,B: Köksboken. 1983. Obd. Ill. 96s. 85,00

12.933 Choain,F: Le sous vide en cuisine. Des fondements  scientifiques aux applications pratiques. 1988. 207s. Ill. 775,00

12.935 Dictionnaire de cuisine et de gastronomie. . Larousse.  1-2. paris 1986. 890s. Färgill. 2 vol. Pocket. 370,00

12.936 Escoffier,A: Le guide culinaire. Aide-mémoire de cuisine pratique. Paris 1929. Ngt nött oklbd. 942s. 650,00

12.937 Escoffier,A: The complete guide to the art of Modern  Cookery. Ldn 1995. 943s. SEK     250

12.938 Falk,B: Så skall steken skäras. 1970. 70s. Ill. 75,00

12.939 Fallström,I: Konsten att laga god mat. Kökets teknik. 1926. 118s. 80,00

12.940 Gorys,E: Gastronomisk uppslagsbok. Kokkonsten från A till Ö.  359s. 1995. 164,00

12.941 Gorys,E: Kokkonsten från A-Ö. Ett matlexikon med c:a 5000  uppslagsord. 359s. 1983. Pocket. 100,00

12.942 Gorys,E: Kokkonsten från A-Ö. Ett matlexikon med c:a 5000  uppslagsord. 359s. 1991. Obd. 275,00

12.943 Grönsaker och grönrätter. UHR nr 12. 1975. 102s. 30,00

12.944 Gyllensköld,H: Konsten att laga mat. 1966. Oklbd. 223s. SEK     250

12.945 Gytklaer,E: Kulinarisk ordbog paa fire sprog. Fransk-  Engelsk- tysk- dansk. Kbvhn 1951. 101s. 100,00

12.946 Hallberg,J-E: Matlagning. En handbok. 1994. Obd. Ill.  372s. Akademiförlaget. 732,00

12.947 Halling,B: Måltider och matsedlar. 1994. Obd. 122s. Ill. 239,00

12.948 Hering,R: Lexikon der küche. 6:e uppl. Wien 1929. 797s.  Ill. Ngt nött band. SEK     250

12.949 Hering,R: Lexikon der küche. 8:e uppl. Wien u.å. 803s.  Ill. Nött band. Bearbetad av W.Bickel. 100,00

12.950 Hildestrand,F: Måltider och matsedlar. UHR 1. 1961. 63s. Ill. 40,00

12.951 Hildestrand/Halling: Måltider och matsedlar. UHR. 1980.  107s. Ill. 85,00

12.952 Karlbjörn,S: Handbok för ekenomibefäl. 1958. 230s. Oklbd. 225,00

12.953 Kokbok för storhushåll. En bok från hälsomålet. 1989.  Obd. Ill. 256s. 392,00

12.954 Kokinstruktion för armén. 1951. 88s. Ill. Inb. 75,00

12.955 Köksfranska: Gastronomisk ordlista sammanställd av  G.Zenk. 1992. 128s. Obd. 214,00

12.956 Lagerberg,K.E: Restaurangfranska. 1961. 106s. 50,00

12.957 Lagerberg,K.E: Restaurangkökets ABC. 1951. Opbd. 175s. Ill. 130,00

12.958 Lagerberg,K.E: Svensk restauranghandbok. 1957.  Originalhalvfranskt band. 544s. Ill. SEK     1200

12.959 Larousse pratique. The practical A-Z cookery book with  ingredients, techniques and recipes. 1992. Obd. 624s. Ill. 472,00

12.960 Leospo,L: Traité d'idustrie hotelière. Nice u.å. (1918).  Oklbe. 862s. Ngt nött. Ill. 425,00

12.961 Mat En faktabok om matvarorna i din butik. 1989. 220s. Obd. Ill. 150,00

12.962 Mat. Kjökkensjefenes publikasjon 5 årg. Oslo  1935,36,37,39,40. Bundet i Olbd. C:a 200s. Rd. A.Engh. SEK     2400

12.963 Matlagningstermer. Provköken förklarar. 1995. 87s. Obd. 194,00

12.964 Mueller.T.G: The professional Chef's book of Charcuterie.  1987. Obd. 276s. 545,00

12.965 Natvig,H: Hygien i storhushåll. 1974. 102s. Inb. 30,00

12.966 Norén,T: Yrkeshygien för hotell och restauranger. UHR 14.  1968. 89s. 20,00

12.967 Orling,K-E: Kallskänksrecept. 1994. Obd. 192s. 269,00

12.968 Orling,K.E: Servering. UHR 9. 157s. Ill. 85,00

12.969 Orling,K.G: Yrkesräkning för restaurangfacket. 1976. 164s. 30,00

12.970 Ottosson,G: Vad vet restaurantgästen. En hovmästares  anteckningar. 1935. 153s. 120,00

12.971 Petersen,B: Laga mat. En handledning. 1988. Obd. 250s. 185,00

12.973 Sigel,G: Lehr- und handbuch für das Bedienungspersonal im  Gaststättengewerbe. Stuttgart u.å. Olbd. 218s. Bilagorna saknas. Ill. 160,00

12.974 Sonnenschmidt,F.H: Art of garde manger. 1988. Obd. Ill.  276s. + 16s färgpl. SEK     575

12.975 Veale,W: Garnishing. How to suceed with garnishes. Step  by step ill. 1989. Obd. 112s. Ill. 275,00

12.976 Vigant,I: Våra livsmedel. 1958. 110s. 30,00

12.977 Wahlström.A: Tranchering. Teori och praktik. 72s. Ill. UHR. 150,00
 

Smårätter och kallt kök

12.978 Blondie's kokbok. Soppor sallader sandwiches. 300 sätt att  snabbt tillaga läckra smårätter. Ill Chic Young. 1950. 173s. 475,00

12.979 Bocuse,P: Potages et entrées. 1984. 60s. Ill. Inb. 150,00

12.980 Boxer,A: Starters with style. 1986. 80s. Ill. 75,00

12.981 Braden,M: Fast & flashy Hors d'Oeuvres. 275 fabulous  recipes. Washington DC 1988. 320s. 175,00

12.982 Danielsson,K: Kikkis glassiker. 50 glassrecept. 1987.  Inb. Ill. 46s. 40,00

12.983 Dr Oetker kochbuch Kleine Gaumenfreuden. 1981. Ill. 144s. 30,00

12.984 Dr Oetker: Die kalte küche. Leckerboissen dür alle  gelegenheiten. 1979. 156s. Ill. 80,00

12.985 Fitzgibbon,T: A taste of Paris. Traditional food. Ldn  1974. Inb. Ill. 124s. 125,00

12.986 Fresh ways with salads. Time life. 1986. Inb. Ill. 144s. 175,00

12.987 Hambro,N: Cool food. Delicious dishes to serve chilled or  at room temperature. Ldn 1988. Inb. Ill. 128sSEK     250

12.988 Hoffman,M: Appetizers. Tucson 1980. 160s. Ill. 40,00

12.989 Kalt und köstlich. rezepte und tips für die kalte küche.  Zug 1984. Inb. Ill. 280s. 125,00

12.990 Lingen,H: Kalte schlemmereien. Köln 1982. Inb. Ill. 288s. 125,00

12.991 McNair,J: Kalla pastarätter. 1988. Ill. 96s. 120,00

12.992 Miller,N: Hamburgare. 1980. Inb. Ill. 91s. 50,00

12.993 So,Y.K: Party eats. Delicious food from east and west.  Ldn 1988. Inb. 127s. Ill. 220,00

12.994 Spencer,C: Al fresco. A feast of outdoor entertaining.  Ldn 1987. Inb. Ill. 144s. 180,00

12.995 Steen-Möller,E: 100 kolde anretninger. Kbhvn 1930. 54s. Ill. 40,00

12.996 Stora boken om smörgåsar och smörgåstårtor. 1985. Inb. Ill. 172s. 150,00
 

Böcker för kalas och fester

12.858 Adamson,N: How to give sucessful parties. Practical  information for giving parties of all kind. Ldn 1991.  Inb. Ill. 128s. 175,00

12.859 Bering,E: Fire årstider. Att dekorera med blommor och  frukt. 1988. 88s. Inb. Ill. 175,00

12.860 Bornstedt,M: Dukning och servettbrytning. 1969. 94s. Ill. 60,00

12.861 Granqvist,C-J: Fest & Vardag på Grythyttan. Menyer,  recept och berättelser från livet kring ett värdshus.  1995. Obd. Ill. 119s. 382,00

12.862 Gross,G: Napkin folding. Ldn 1992. Inb. Ill. 72s. 175,00

12.863 hanisch,H: Der praktische bankettservice. Vom früstück  bis zum abentessen. 1993. obd. 142s. Ill. 480,00

12.864 Julboken. Maten, traditionerna, pysslet, läsningen,  visporna. 1986. Inb. Ill. 184s. 100,00

12.865 Lenotre,G: Feste und Partys à la Lenotre. München 1986.  Ill. 347s. 175,00

12.866 Lundqwist/Sturesjö: Förgyll din dag med festtraktörerna.  1993. 202s. Färgill. Obd. 395,00

12.867 The complete party cookbook. Over 150 delicious recipes  for all party occasions. Ldn 1990. Inb. Ill. 96s. 225,00

12.868 Uddenberg,A: Fest. En handbok för festarrangörer. 1986.  Inb. 153s. 80,00

12.869 Vogue entertaining. Lunches, Brunches, barbecues mm.  Sydney 1986. Inb. Ill. 192s. 235,00

12.870 Wingårdh,M: Konsten att äta och dricka. Gastronomiska  strövtåg i menu och vinlista med utflykter på  bordskulturens område. 1936. Oklbd. 200s. 125,00

12.871 Yudd,R.A: Successful Buffet Management. 1990. 346s.  Färgill. obd. 720,00
 


OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!