Katalog meny
 
 
Kokbokhandelns katalog
Lagerlista med alla böcker på våra hemsidor.

 Uppdaterad 990313

Böckerna
i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.
 

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!
 

Böcker om allt om mat.
 
 
Ackart, R: Cooking in a casserole. New York 1981. 334s. SEK 80,00

Adam,Cornelis: Fisch und meeresfrüchte. Di GU küchenbibliotek. München 1996. Originalband. Färgillustrerad. 144s. SEK 185

Adrian, Hans G: Das Teebuch. Geschichte und geschichten anbau, Herstellung und rezepte. Wiesbaden 1989. Originalband. 176s. Ill. SEK 235

Ahlin, Nils-Emil/Rossander, Måns: Strömming 100 läckra recept. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 155s. SEK 232

Algreen, Else: Skaldyr. Kbhvn 1976. 90s. SEK 50

All-time favorite Barbeque recipes. New York 1977. Originalband. Färgillustrerad. 92s.  SEK   60.-

All-Time favorite Beef recipes. New York 1977. Originalband. Ill. 96s.  SEK   40.-

All-Time favorite Casserole recipes. New York 1977. Originalband. Ill. 96s.  SEK   40.-

Andersson, Martina: lättlagat för jägare och fiskare. 1995. Originalband. Färgillustrerad. 96s.  SEK   257.-

Arntsberg, K-O: Korvboken. Hjelpreda och kulturhistoria.  1991. Originalband. Ill. SEK 214,00

Ashby, Margaret: The hook to cook book. Trout and Salmon recipes. Ldn 1985. Originalband.    SEK   160

Beard, James: Fowl and game bird cookery. New York 1979. 194s.   SEK   60.-

Beeton, I: Mrs Beeton's game cookery. London1989. 176s. Inb. Ill. SEK     350

Bjerre-Christensen, Conrad: Conrads grillbog. Köbenhavn. 1968. Originalband. 84s.  SEK   60.-

Bjorkman, Bruce: The great barbecue companion. Mops, Sops, Sauces and Rubs. New York 1996. 112s.  SEK   149.-

Blaunac, Y. de: Pasteten & Terrinen aus Fisch & Fleisch,  Gemüse & Obst. 1989. 157s. Ill. SEK 85,00

Bocuse, P: Viandes et poissons. 1984. 60s. Ill. Inb. SEK 150,00

Boeckkman,Susie: Caviar. A true delicacy. 25 recipes to enjoy and impress. New york 1995. Originalband. Färgillustrerad. 64s. SEK 80

Boken om kött. 1953. Hfrbd. Ill. 4:o 608s. Allt värt att  veta om charkuteriets skötsel och ekonomi. Recept. SEK     450

Bonekamp,G: En svensk nationalrätt. Sill och strömming.  144s. 1990. Originalband. Färgillustrerad.    SEK   99,00

Bonekamp,G: Internasjonale retter med Norsk Fisk. 1990.  144s. Originalband. Färgillustrerad.    SEK   175,00

Bonekamp,G: Internationella rätter med Svensk Fisk.  1987. 144s. Originalband. Färgillustrerad.    SEK   175,00

Bonekamp.G: Rätt med fisk. En kokbok. 1995. Utgiven av  Nya svensk fisk. 144s. Färgillustrerad. Originalband   SEK   . 99,00

Bonnadier, Jacques: Le roman de la Sardine suivi de 150 manières de l’accommoder. Parsi 1994. Originalband. Ill. 180s. SEK 349

Bonoma, Giuliana: Stora fiskkokboken. recept, menyer, tips. 1991. Originalband. Färgillustrerad med utvikbara planscher. Huvudsakligen medelhavsrecept. SEK   350

Borgen,A: Min fiskkokbok. 1988. Originalband. 275s.   SEK    245,00

Botsford, Harry: Fish and Game cook book. New York 1947. 288s. Originalband.   SEK   200

Broman,Arne: Fiskesup och jägarkrydda. 106s. 1994. Originalband Ill. SEK 217

Brown, C: The game cookbook. London1986. 207s. Ill. Inb. SEK 270,00

Browne, Edith A: Peeps at industries TEA. Ldn 1912. 88s + 24 pl. Dekorerat originalklotband. SEK 225

Butler, Carl: Butlers kyckling. 1996. Färgillustrerad. Originalband. 167s.  SEK   374.-

Butler, Carl: Butlers lamm, Carl Butlers bästa lammrecept. 1995. 222s. Originalband. Färgillustrerad.   SEK   364.-

Bürgin, Eugen C: Kaffee. Mit 50 kaffeerezepten aus aller welt. Künzelsau 1988. Originalband. Färgillustrerad. 204s. SEK 295

Cadogan, Mary: Fish & Shellfish. Ldn 1990. Färgillustrerad. Originalband. 80s.   SEK   80

Cadogan,Mary: Shellfish. Ldn 1990. Originalband. Färgillustrerad. 120s. SEK 129

Cairns Charlotte: Tea time tips. Edinburgh 1949. 124s. Nött ex. SEK  60

Calak, T: Profitable meat merchandising. New York 1961.  Originalband. Ill. 202s. SEK 225,00

Carrier, Robert: Cookery cards. nr 2 Seafood. Ldn 1966. 20 färgkort. 20s.   SEK   200

Christoffersson, Sten/ Cederberg, Göran: Vilt & fisk kokboken. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s. Receptbidrag av bl.a. Gert Klötzke, Erwin Lauterbach.   SEK   330.-

Clusells, S: På grill och spett. 1968. 143s. Originalband. SEK 175,00

Conil, Jean: Jean Conil’s french fish cuisine. Gourmet french fish recipes,. London 1986. Originalband. Färgillustrerad. 192s.   SEK   175

Dahlberg, Folke. Vätterns röding. Motala u.å. 14s.  SEK 100

Dalton, D: The venison cook. 106 imaginative recipes.  1992. Originalband. 128s. SEK 225,00

Das fisch-kochbuch. 320 rezepte aller köstlichkeiten. 1983. 172s.    SEK   30,00

Davidson,A: Havets läckerheter. En annorlunda bok om fisk  och skaldjur. 1990. 208s. Ill. Originalband. SEK     350

Davidson,A: Seafood. A Connoisseur's guide and cookbook.  Ldn. 1989. 208s. Ill. Originalband. 325,00

Dege, Hroar: Fra neptuns gaffel. Oslo 1966. Originalband. 174s. Norges Tore Wretman. SEK 300

Degner,R: Les saveurs de la Mer. Dans la grande tradition de Le Divellec, Gujérard, Robuchon, Savoy, Senderens, Troisgros, Vergé. Paris 1995. 159s. Originalband. Färgillustrerad. SEK 445

Dennis, Tina: The pheasant cook. 97 ways to present a bird. London1992. Originalband. 128s.  SEK   195.-

Desaulniers, M: Burger. Classic american hamburgers and  their accompaniments. 1993. Färgillustrerad. Originalband. 143s. SEK 269,00

Detrick, Mia: Sushi. Fisk och skaldjur i det japanska köket. 1988. Färgillustrerad. 95s.   SEK   125

Drury, J: Rare and well done. Some historical notes on  meats and meatmen. Chicago 1966. Originalband. 186s. SEK 225,00

Drysdale, J: Classic game cookery. 1987. 223s. SEK 160,00

Eidem, Pul Lorck: Fiskarens kokbok - ute och hemma. Originalband. Färgillustrerad. 102s. SEK 120

Elgklou,L: Kaffeboken. 1993. Originalband. Rikt ill. 230s. SEK 275

En liten bok om kött och chark. 224s. Ill. 1976. Utg av Scan. SEK 30,00

Englesson, Inga: Feminas fiskbok. 1961. Originalband. 72s. Färgillustrerad.   SEK   60

Engström,E: Havets läckerheter. En bok om fisk och  skaldjur. 1957. Inb. 149s.    SEK   75,00

Essén,Å: O, kaffe, du som skingrar alla sorger. 1954.  43s. Ill. SEK 60

Ettl, Alexander: Fische. Mit 75 pikanten rezepten aus aller welt. Künzelsau. 206s. Färgillustrerad.   SEK   275

Eydal.A: Havets silver. En bok om sillen. 1944. 182s. Ill    SEK   100,00

Ferguson, Judith: Super seafood. The best of modern italian cuisine. 96s. Färgillustrerad. Originalband. Ldn 1993.  SEK 185

Fernnhof,Folke: Boken om sill. 1998. Originalband. Ill. 168s + 8s färgbilder.  SEK 328

Fischerström,Iwan: Havsfisk. Impressioner och matrecept. 1967. Originalband. Ill av Gösta Kriland. 80s. SEK 80

Fischerström,Iwan: Räkor 75 recept. 1964. 46s Ill.   SEK 50

Fischerström,Iwan: Skaldjur. En kulinarisk rundvandring med recept från nordiska hav och fjärrankuster. 1960. 132s. Ill. SEK 60

Fischerström,Iwan: Skaldjur. Morgon middag kväll. Från Västerhavsräkor med dilldoft till cognacsflamberad hummer på Côte d’Azur. Ill. 1980. 182s. Originalband. Sek 95

Fisk till vardags och fest. Utgiven av föreningen för  fiskpropaganda.Gbg 1942. 69s. Ill.    SEK   30,00

Fiskkokboken. En bok full av recept på läckra fisk- och  skaldjursrätter. ICA-förlaget. 1995. 201s. Originalband. Ill.   SEK    269,00

Fiskrätter. Enklare och finare recept från ICA:s provkök. 1955. Originalband. Ill. 120s.   SEK   75

Fowler, W. M. W: Country man's cooking. 1965. Originalband m  skomsl. 157s. SEK 130,00

Frese,P: Austern. Kulinarische strandwanderungen. 1994.  Originalband. Färgillustrerad. 224s.   SEK    650,00

Fresh ways with picnics and barbecues. New York 1993. Färgillustrerad. 144s.   SEK   165.-

Fridén-Abelson, I: Grillboken. 1964. Inb. Ill. 100s. SEK 40,00

Frisch, Peter: Wildküche. Kochen-Braten_schoren. Hamburg 1984. Originalband. Färgillustrerad. 159s.  SEK   150.-

Frisk,C: Handbok för charkuterister. 1940. Originalband. Med 386  recept 126 ill i texten och 5 färgpl. 408s. SEK     450

Froidl, Ilse: Das wild kochbuch. 300 recepte für wild und wildfgeflügel. München 1986. 159s.  SEK   30.-

Froud, Nina: The world book of fish dishes. ldn 1965. Originalband. 128s.   SEK   200

Froud, Nina: The world book of pultry & game dishes. London1969. Originalband. 168s.   SEK   245.-

Girt-Heyn, Irmgart: Fish=kochbuch für seefische, süsswasserfische, muscheln und Schaltiere. Munchen 1949. 44s.    SEK   200

Goumand,Jean-Claude: Poissons, coquillages et crustacés. Paris 1995. Originalband. Färgillustrerad. 168s. SEK 485

Green, Henrietta: The marinade cookbook. London1978. 160s.  SEK   60.-

Grigson,S: Fish. Ldn 1998. Originalband. Färgillustrerad. 320s. SEK 523

Grilla. Femtiotre goda anledningar att träffas runt  grillen. 1991. 96. Originalband. Färgillustrerad. SEK     250

Grillboken. Västerås 1990. Originalband. Färgillustrerad. 96s.  SEK   190.-

Grillen mehr als ein sommervergnügen. 160s. Färgillustrerad. Originalband. SEK 283,00

Grimlund, Inger: Lamm. Bilder, traditioner och recept från många länder. 1971. 116s. Ill. Originalband.  SEK   125.-

Grunes, Barbara: Grill it in. recipes for the stovetop grill. Santa rosa 1991. 190s.  SEK   150.-

Gunst,Kathy: Roasting. the simple cooking technique for food that’s bursting with flavor. New York 1995. 262s.   SEK   179.-

Gyllensköld,H: Att koka fisk. 1963. 92s. m mätsticka. SEK     400

Gåsasylta och fläsksteg. Slaktemad och gillesmad. Österlensk kokbok. 1980. 218s.  SEK   140.-

Gärsgård,I, redaktör: Ål - från sargassohav till gillesbord. 1985.  Ill. Bibliofilutgåva bunden i ålskinn. 176s. Ill. Med bidrag av bl.a. Perola Nordberg. SEK     900

Gärsgård,I, redaktör: Ål - från sargassohav till gillesbord. 1985.  Ill. Originalband. 176s. Ill. Med bidrag av bl.a. Perola Nordberg. SEK     350

Gödecken, Horst: Der königliche kaviar. Eine kleine monographie über den echten Kaviar, den Stör, den Keta-Kaviar und den seehasen. Hamburg 1969. 112s. Färgillustreradl. Originalband. SEK 275

Göök, Roland: Rykande varm. Sthlm 1969. Originalband. Ill. 93s. SEK 60

Göök, Roland: Schnelle Fisch küche. 276 rezepte für See- und Süsswasserfische, Schalen- und Krustentiere,Räucherfisch und Fischkonserven. Mit 28 farbbildern. Hamburg 1967. 80s. Färgillustrerad.   SEK   75

Göök, Roland: Tee. Mit 50 kaffeerezepten aus aller welt. Künzelsau 1990. Originalband. Färgillustrerad. 190s. SEK 295

Haglund,E: Nöjesfiskarens kokbok. 1962. Inb. Ill. 192s.    SEK   150,00

Halling, Alli: Grillmanboken. 1956. Ill. 64s. SEK 40,00

Halling, Björn: Kött. 40s. Ill. recept. Av Stefan Holmström, Gert Klötzke, Roland Persson m.fl.u.å. Cirka 1985.  SEK   100.-

Halvarsson, Kerstin: Älg kött. Behandling och tillagning. 1988. Originalband. Färgillustrerad. 72s.  SEK   235.-

Hargreaves, Barbara: The sporting wife. A guide to game and fish cooking. Ldn 1987. 336s.   SEK   160

Harriott,Ainsley: Ainsley Harriott’s barbecue bible. Over 120 sizzling recipes. London1998. Originalband. Färgillustrerad. 190s.  SEK   289.-

Haukson,S: Icelandic seafood. reykjavik 1985. 85s. Ill.    SEK   115,00

Havets Hjältar. Guldfisken presenterar sveriges bästa  fiskkockar 1992 & 1994. 1994. 84s. Originalband. Färgillustrerad. SEK     250

Hayes, P.A: The trout cook. 100 ways with trout. Ldn 1989. Originalband. 141s.   SEK   200

Hayes,P.A: The trout cook. 100 ways with trout.Ldn 1992. Originalband. 141s. SEK 235

Hayward, Tessa: The salmon cookbook. London 1992. 184s. Färgillustrerad. SEK 350

Heath, Ambrose, Madame Prunier’s fish cook book. A Penguin handbook. Ldn 1963. 249s. First pocket ed.   SEK   100

Heath, Ambrose: Small meat dishes. London1953. Originalband. 103s.   SEK   200.-

Helleblad,G: Stora fiskskolan. Originalband. Ill. 1986. 144s   SEK   . 150,00

Henning, Karl: Jägarens fälthandbok. 994. Originalband. 220s. Färgillustrerad.   SEK   294.-

Hollen, John: Bacaloa. Omklippfisk somkultur og mat. Oslo 1995. Originalband. Färgillustrerad. 120s. SEK 265

Holm,T: Fisktips. Hur jag lagar fisk. 107 fiskrecept/21  såsrecept. 1943. Inb. Ill. 80s+annonser.   SEK    100,00

Holm,Thora: 100 strömmingsrätter med såser. 1946. 78s. SEK 200

Horn, Inga von: Wildrezepte. Hannover 1993. Originalband. 44s.  SEK   145.-

Hovberg, Eva: Fisk och skaldjur. Malmö 1980. Originalband. Färgillustrerad. 64s.   SEK   40

Huldt, M: Hirams vilda. 84s. Ill. Originalband. SEK 289,00

Humphreys, A: Game cookery. London1988. Inb. 176s. Ill. SEK 125,00

Hurley, Jon: Wine for game and fish. the sporting wife’s wine companion. ldn 1986. Originalband. 127s.   SEK   190

Huxley,G: Talking of tea. Ldn 1956. Inb. 103s. SEK 100

Hvarfner,Harald: Kräftfångst i sjuhäradsbygden. En etnologisk undersökning. 1952. 64s. SEK 150

Högsbro, S: Från anka till örn. En kulturhistorisk kokbok.  1985. 162s. Originalband. SEK 85,00

Hörberg, G: Jaktlycka. Svensk Jakts Receptbok. 1994. Originalband.  Ill. 120s. SEK 275,00

Hörle,Nils O: Fiskboken 1931. Gbg 1931. Ät mera fisk, Några ord angående tillagningen. 60s. Sek 80

Isles,J: A proper tea. 1987. 96s. Originalband. Ill. SEK 95

Jacob, H. E: kaffets saga och segertåg. 1937. Med ett tillägg: Kaffet i Sverige af J. O. Lilliehöök. 262s. Ill. Originalband. SEK 350

Jamieson, Bill: Born to grill. An American celebration. Boston 1998. Originalband. 500s.   SEK   349.-

Johnson, R. J: Johnsons´s note book for tea planters. 4th enlarged ed. Colombo 1962. A complete up to date guide on tea planting; tea manufacture; tea tasting; estate book keeping & accountancy. 614s. Originalband. Ngt nött. SEK 600

Jungstedt,M: Roliga fiskrecept. 1939. 72s.    SEK   100,00

Kakuzo, Okakura: Das buch vom Tee. Insel Bücherei nr 274. 176:e tus. 84s. Originalband. SEK 90

Kakuzo, Okakura: Das buch vom Tee. Insel bücherei nr 274. 1957. 74s. Originalband. SEK 60

Kakuzo, Okakura: Te bogen. Glimt af Aestetiken, Etiken og filosofien i japanernas tekultur. Kbvhn 1925. 96s. Japanskt band.  SEK 300

Kakuzo, Okakura:Boken om té. 1921. 183s. Första svenska utgåvan. SEK 200

Karlenhed, H: Stycka kött. 1994. Originalband. Färgillustrerad. 141s. SEK 199,00

Kaufmann, William I: Kafferaff. Sthlm 1969. 91s. Ill. Originalband. SEK 55

Kirk, Paul: Paul Kirk’s championship barbecue sauces. 175 make Your Own sauces, marinades, dry rubs, wet rubs, mops and salads. Boston 1998. 262s.  SEK   159.-

Klötzke, Gert / Mörner, Torsten: Älg - maten, jakten, minnena. 1997. Originalband. Färgillustrerad. 199s.  SEK   312.-

Klötzke, Gert/ Mörner, Torsten: Jägarens kokbok. Från jakt till dukat bord. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 188s.  SEK   462.-

Klötzke, Gert/ Mörner, Torsten: Jägarens kokbok. Från jakt till dukat bord. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 188s Kartonnageupplagan.  SEK   262.-

Krantz, Claes: Fiskgrossisternas förening i Göteborg. Minnesskrift 1937. gbg 1937. 182s. Ill. Fiskets historia. SEK  225

Krantz, Claes: Fiskgrossisternas förening i Göteborg. Minnesskrift 1937. gbg 1937. 182s. Ill. Fiskets historia. halvfranskt band.  SEK  300

Kringelbach, G: Pastejboken. 1991. Originalband. Ill. 120s. SEK 90,00

Kristiansen,Svein: Torsk på norsk. Tromsö 1984. Originalband. Färgillustrerad. 127s. SEK 150

Kräftans lov. En kulinarisk och historisk resa i kräftans  värld. 1994. Originalband. Ill. 143s.    SEK   299,00

Kyrikou, Theodore: The livebait cookbook. A new approach to Fish cookery. Ldn 1998. 288s. Färgillustrerad. Originalband. SEK 522

Kyrklund,U: Strömming och sill. 100 recept på nya och  klassiska rätter. 192. Inb. Ill. 96s.    SEK   120,00

Kött rätt. En kokbok. 1986. Originalband. Färgillustrerad. 142s.  SEK   90.-

Köttkokboken. Goda rätter goda råd. Gbg 1961. 156s. Färgillustrerad. Originalband.   SEK   200.-

Köttskolan II. Laga kött. 1988. Inb. Ill. 95s. SEK 120,00

Labeyrie, Fabienne: Le Foi Gras. paris 1989. 160s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   474.-

Lagerberg, K. E: Arbetet i köttboden. UHR 7. 1965. 72s. Ill SEK 60,00

Lagerberg, K. E: Kjött og vilt Partering m.v. Oslo 1970. 89s. Ill. SEK 40,00

Lallerstedt,Erik: Erik Lalelrstedt lagar fiskbullar. Gott, snabbt och billigt. 1990. 48s. Originalband. Färgillustrerad.  SEK  40

Lasalle, George: The fish in my life. Ldn 1989. Originalband. 227s.   SEK   245

Le Divellec, Jaques: La cuisine de la mer. parsi 1982. Originalband. 447s. SEK 285

Le livre service du boucher. recujeil des meilleures suggestions culinaires et ménagères. Paris 1961. Originalband. Färgillustrerad. 67s.  SEK   200.-

Lengstrand, Rolf. Sill i låda, krus och panna och andra prisbelönta recept. 1981. 77recept. 77s. SEK 20

Levie,A: The meat handbook. Westport 1963. 325s. Ill. Originalband SEK 85,00

Levy,F/Chambrett,F: La cuisine du poisson. Paris 1984.  Inb. Ill. 283s.    SEK   290,00

Lind,A: Styckning. Handledning i styckning av kött och  fläsk. 1959. Ill. 144s. SEK 100,00

Little,C: The game cookbook. London1988. Inb. Ill. 224s. SEK 260,00

Livingston, A.D: Sausage. over 100 delicious recipes for sausages and sausage dishes. New York 1998. 202s.  SEK   189.-

Lubrina,F: Le cheval à toutes les sauces et en 50  recettes. Montréal 1976. 142s. SEK  120,00

Läckra fiskrätter. 1995. Originalband. Färgillustrerad. 128s.   Sek 197

Madame Prunier's fiskekogebog. Med 1000 opskrifter. 294s.  Oklbd. Kbhvn 1947.    SEK   225,00

Madame Pruniers fiskkokbok. Med 955 recept. 239s. Oklbd. SEK     250

Magida, Phyllis: Gourmet fish on the grill. More than 90 easy recipes for elegant entertaining. Chicago 1989. 185s.   SEK   175

Maitland, Agnes C: The afternoon tea book. How to make tea, coffee, chocolate, cakes, scones, rolls, sandwiches, cooling drinks and ices. ldn John Hogg. 4th ed. 130s. Ngt nött dekorerat originalkotband. C:a 1900. SEK 250

Maitland, Derek: 5000 years of tea. New York 1982. 142s, Färgillustrerad. SEK 175

Mammas köttbullar. 236 läckra färsrätter. 1964. 136s. Ill.  SEK   50.-

Mannerström, Leif: Mannerström, Fisk och skaldjur för alla sinnen. 1997. 177s. Färgillustrerad. Originalband. SEK 350

Maronde, Curt: Abwarten und Tee trinken. Eine heitee tee-ologie. Ill. Offenbach 1957. 42s. SEK 65

Massia, Pierre: Le café gastronomie. Brüssel 1995. 222s. Färgillustrerad. Innehåller även recept. Originalband. SEK  375

Mccormick,G: 100 grillrätter. 1993. Originalband. Ill. 63s. SEK 134,00

Metzner/Frese: Fisch. Die rezepte der avantgarde. 1991.  Originalband. Färgillustrerad. 216s. SEK     575

Miller, Norma: Hamburgare. 1980. Originalband. Ill. 92s.   SEK   45.-

Mosimann,A: Das grosse buch der meeresfrüchte.  Spezialitäten von schal- und krustentieren mit dem  grossen farbigen bildlexikon. Teubner ed. 1985. 208s. Rikt Färgillustrerad.    SEK   775,00

Möhl och Goldschmidts illustrerade handbok för finare  Korv- och Charkuterivaror. med över 450 recept, 165figurer samt 16 färgplanscher. 1937. Originalklotband. 384s.    SEK   450

Nilsson,Eja: Det skånska sillriket. 1993. 96s. Färgillustrerad. SEK 100

Nohrborg, W: Anders Mattssons kafferosteri - Falun. 1903-1933. 32s. Ill. Falun 1933. SEK 75

Nordberg, Perola: Ål, en artmonografi. 1972. 96s. SEK 100

Oldmark,G: En berättelse om Martin Olsson Speceri och  kaffehandel. 1869-1969. 1979. 93s. Inb. Ill. SEK 110

Oysters & Champagne. Choice Morsels from Wheeler's revue.  Ldn 1986. Inb. Ill. 253s.    SEK   240,00

Patten, Marguerite: Stek, Biff & Gryta. Nötköttets ABC. 1979. Originalband. Färgillustrerad.168s.  SEK   150.-

Patten,M: Stekboken. 1985. Originalband. Ill. 168s. SEK 130,00

Petersen, Bengt: Kokbok för öppna landskap. 1994. Originalband. Färgillustrerad. 96s.  SEK   285.-

Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1971. Originalband. Ill. 160s.  1:a uppl. m skomsl.    SEK   275,00

Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1978. Originalband. Ill. 160s.    SEK   175,00

Petersen,B: Delicious Fish dishes. 1976. Originalband. Ill. 135s.    SEK   140,00

Petersen,B: Från västerhav. 1973. Originalband. Ill. 134s. 1:a uppl.    SEK   150,00

Peterson, James. Fish & Shellfish. The Cook’s indispensable companion. New York 1996. 414s + 32 färgplanscher. Originalband.    SEK   575

Reekie, J: British charcuterie. Traditional pork cookery.  London1988. Inb. 143s. SEK     250

Rehnberg, Anita: Ur den lappländska naturens skafferi. En matbok med Arvidsjaur som utgångpunkt. 1993. 152s. Färgillustrerad.  Originalband.  SEK   295.-

Reynolds, Phyllis, C: The complete book of meat. New York 1963. 320s. Ill. Originalband.   SEK   225.-

Richardsson, Alice: Meat. How to buy, store, prepare, and serve beef, veal, lamb... with over 300 recipes by the Lobel Brothers. New York 1971. Originalband. 311s.  SEK   140.-

Ripa, Brita: Fisk för fest. Ca 200 olika fiskrecept på förrätter,soppor och huvudrätter. Halmstad 1988. Originalband. Färgillustrerad. 194s. SEK 175

Roberson, J: The complete barbecue book. 300 barbecue  recipes. New York 1952. Originalklotband. 294s. SEK 175,00

Roque, Jean de la: Resa till Mokka 1708-1710. Om en resa till Mokka i lyckliga arabien för inköp av kaffe... 1953. 212s + pl. Originalband. SEK  175

Salon de thé des Galeries Lafayette. Paris. C:a 1920-tal. 12s. Ill. SEK 85

Salvetti, F: Der metzger. Eine Kulturgeschichte des  Metzerhandwerks. 1988. Originalband. Färg o.a. ill. 200s. SEK 685,00

samt 16 färgpl. 1937. Originalklotband. 384s. SEK     450

Sarje,I: Grillning och rökning. 1973. 129s. Ill. SEK 20,00

Sarlin, Janeen, A: The new meat lover’s cookbook. 150 mouthwatering recipes for today’s leaner cuts - So You can enjoy meat again. New York 1996. 294s. Originalband.  SEK   278.-

Schager, Ingeborg: receptsamling för fiskrätter. utgiven av Svenks Fiskpropaganda. 1933. 40s. Nött häfte.   SEK   40

Schall,S: Die kunst kaffe zu trinken. München 1953. 83s.  Inb. SEK 60

Schatz,Bengt-Arne: Rökning av fisk och kött. Hobby rökning och teknisk rökning. 1968. 94s. Ill. Sek 125

Schauhoff, Frank: Zu gast in Fischerhäfen des mittelmeeres. Die bestenrecepte. Kmöln 1997. Originalband. Färgillustrerad. 128s. SEK 395

Schindler, Catherine: Foie gras. Le guide. Paris 1996. Originalband. Ill. 127s. Ill. Med adresser till producenter.  SEK   165.-

Schmidt, Karl-Friedrich: Rögning af skinker og andre ködvarer. Köbenhavn 1986. 62s.  SEK   100.-

Schultze, Samuel, T: Den swenske fiskaren eller Wälment underrättelse om det i Sverige nu för tiden brukeliga fiskeri jemte Beskrifning på de bekanta Fiskar och Fiskredskap. 1778. 260s. Facsimil 1969. Originalband.   SEK   350

Schulz, Phillip ,Stephen: Cooking with fire & smoke. recipes for great grilled, barbecued and smoked dishes. A user’s guide to equipment, fuel and accessories. New York 1986. Originalband. 335s.   SEK   325.-

Ser, Jannick: le livre de l’amateur d’huitres et de coquillages. paris 1987. Originalband. Färgillustrerad. 166s. SEK 289

Sievers,A: Das Fisch-Fiete Fisch-kochbuch. München 1986.  Inb. Ill. 158s.   SEK    190,00

Sjöstrand, John: Makrillboken. 85 recept samlade av Jochum. 1947. 56s. SEK 125

Skånska sillamord. Noveller och recept om sill. Ill. 1998. 128s. Originalband. SEK 190

Smith,H: The master book of poultry and game. Londonu.å.  1940-tal. Inb. 263s. SEK 130,00

Smith,P: The chicken book. San Francisco 1982. 380s. SEK 130,00

Spencer,C: Fisch cookbook. 1994. 224s. Ill.    SEK   175,00

Spännande kötträtter. Bra Böcker lätt & läckert serie. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 128s.  SEK   80.-

Steensen-Leth,L: Aeg - og fjerkraeretter. Köbenhavn 1937.  120s. Ngt nött ex. SEK 90,00

Stella, Alain: Le livre du café. Paris 1996. Originalband. Färgillustrerad. 232s. SEK 495

Stevenson,Sonia: a fresh look at fish. 150 imaginative recipes each suitable for a range of fish. ldn 1996. 192s. Färgillustrerad. Originalband. SEK 360

Strassburg,H: Das Kaffee- und Teebuch. 580 recept.  Stuttgart. 1982. Inb. Ill. 220s. SEK 190

Swahn, Jan Öyvind: Svensk kaffekultur. 60s. Ill.  SEK 30

Svendsen, K: 368 fiskeretter. Tilberedning affisk og mange opskrifter på sovs og garniture. Kbhvn 1970. 150s.   SEK   100

Svensk fiskhandel. Årg 1953-76. 24 årgångar i 5 gedigna  klotband. C:a 3100s. Ill.    SEK   2200,00

Sälle, N: Jägarens och fiskarens kokbok. 1994. Originalband. 191s. SEK 232,00

Sälle, Nils: Jägarens oc fiskarens kokbok. receptsamling över maträtter tillagade av fyrfota villebråd, jaktbara fåglar, fiskar,kräftor, ätlig grodor, svampar samt skogens vilda bär. 1996. Originalband. 192s. Ill. SEK 230

Tham, E: Te. 38s. Ill. Kungsbacka u.å. (1956). SEK 60

The good cook: Beef & Veal. 1982. 176s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   250

The good cook: Lamb. 1973. 176s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   250

The good cook: Offal. 1984. 176s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   250

The good cook: Pork. 1982. 176s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   250

The good cook: Poultry. 1984. 176s. Färgillustrerad. Originalband.  SEK   250

Thölen,Lennart: Skaldjur. Park avenues skriftserie nr 15. 1964. 12+1s. Sek 30

Trotzig,I: Cha-No-Yu. Japanernas teceremoni. 1911. Nött häfte.  120s. Ill. SEK     100

Trotzig,I: Cha-No-Yu. Japanernas teceremoni. 1911. Originalklotband.  120s. Ill. SEK     250

Ukers, William H: The romance of coffee. An outline history of coffee and coffee-drinking through a thousand years. New York 1948. Originalband. 280s. Ill. SEK 350

Uribe,A: Brown gold. The amazing story of coffee. New  York 1954. Originalklotband. 237s. Ill. SEK     400

Urtel,P.M: Die kunst, Tee zu trinken. München 1956. 120s. Inb. SEK 80

Wadey, Rosemary: Meat cooking. London1977. Färgillustrerad. 96s.  SEK   40.-

Waerland, Are. Kaffe. En historisk, fysiologisk och folkpsykologisk skildring av den roll kaffet spelar i våra modärna samhällen. Hälsolivets grundprinciper i ny revolutionerande belysning. 1940. 115s. SEK 200

Wahlström, Arne: Tranchering. teori och praktik. 72s. Ill. Originalband.  SEK   150.-

Waje,Rickard: Ät mej Eat me. Från fångst till tallrik. 1998. Originalband. Färgillustrerad. 195s. SEK 469

Walberg, Anders: En flugfiskares resa. Episoder kring mt och fiske. 1996. 159s. Originalband. SEK 160

Walford,Lionel: Marine game fishes of the pacific coast from Alaska to the Equator. 1974. Originalband. Färgillustrerad. 205s + 40 pl. SEK 385

Walters, Anette: Bonniers bok om kyckling & andra fågelrätter. 1989. Originalband. Färgillustrerad. 137s.  SEK   99.-

Walters, Annette: Fågel. Varma och kalla läckerheter, grytor, raguer, stekar färser och patéer. 1989. Originalband. Färgillustrerad. 137s.  SEK   145.-

Watson, Julie: Lobster. Making the most of lobster. Halifax 1989. ringband. 96s.   SEK   150

Wickman,Margareta: Gourmetklubbens fiskkokbok. 66 favoritrecept ur veckojournalen. 1979. 66s. Färgillustrerad. SEK 20

Wigardt, Otto: Stora teboken. 1992. Originalband.  . 107s. SEK 264

Wigardt,O: Från plantager och théhus. Nytt och nyttigt om  thé. 1976. Inb. Ill. 95s. SEK 60

Williams Anne: F for Fish. Delicious no-fuss dishes using one of nature’s most versatile and convenient foods. Ldn 1987. 204s. Färgillustrerad.   SEK   185

Vilt & Fiskkokboken. Gbg 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s. SEK 330

Viltkokboken. Västerås 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s.  SEK   358.-

Wilton,S: Kaffe. 1967. Inb. Ill. 236s. SEK 200

Winterhalder-Spee, Birgit: Fisch auf platten serviert. Frankfurt 1995. Originalband. Färgillustrerad. 226s. SEK 585

Wondrak, Peter: Meefischli. Die besten Fischrezepte mainfränkishcer Fischerfamilien. Würzburg 1987. Originalband. 96s. Färgillustrerad. SEK 235

Wyssenbach,W: Salmon. International chef's recipes. Oslo  1986. Inb. Ill. 126s.    SEK   345,00

Zoéga,R: ... till tropikerna. 1960. 151s. Ill. Kaffehistoria. Inb. Ded. SEK     375

Östenius, Asta: Sillgott av salt sill och -konserver. 95 recept. 1958. 60s. Ill.   SEK   40

Östenuis, Asta: Fiskrätter. Enklare och finare recept från ICA:s provkök. 1955. 120s.  SEK 20
 

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!              

Vi har även     Kockknivar       Köksvertyg.
 
 
Katalog meny