Böcker om Konditori, Choklad och Karameller

Valrhona choklad finner ni här
 

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!



Böcker om Bageri och Konditori

12.515 Albright,B: Mostly muffins. Recipes for over 75 muffins and spreads. New York 1984. 85s. 30,00

12.516 Anderes,F: Ice palaces. 1983. 132s. Ill. SEK 450

12.517 Asher,J: Jane Asher's calender of cakes. 37 original and imaginative cakes for all occasions. 111s. Ill. Inb. 175,00

12.519 Bagget,N: The international chocolate cookbook. 1991. Obd. Ill. 287s. 425,00

12.520 Bang,A: Smörgåsar och kalla rätter på danskt sätt. 1948. 116s. Ill. Inb. 140,00

12.521 Bang,A: Smörrebröd og koldt bord. Kbhvn 1946. 112s. Ill. Inb. 120,00

12.522 Barrett,V. Chocolate heaven. Over 100 simply irresistible chocolate recipes. 160s. Obd. Färgill. 1995. 325,00

12.524 Bergquist,L: Bakelseboken. Moderna bakelserillustrationer med specialrecept. 1957. Olbd. 163s. Ill. 460,00

12.525 Bergquist.L: Tårtmönsterboken. 124 st moderna tårtillustrationer med specialrecept. 1947. Oklbd. Ill. 186s. SEK 600

12.527 Besselich,N: Die Bonbon-fabrikation. Ein praktisches illustriertes Lehrbuch für die fabrikation aller arten von Bonbons und Karamellen für den Klein- und Grossbetrieb. Trier. 6.e auflage.392s. Ill. 850,00

12.530 Bosi,L: Desserts and pastries. Ldn 1972. 214s. Inb. Ill. SEK 250

12.531 Browne,E: Cocoa. Ldn 1920. Dek oklbd. 88s. Ill. 175,00

12.532 Christensen,B: Håndlavede chokolader mm. kbhvn 1986. Inb. Ill. 75s. 100,00

12.533 Cookies and candies. The abc of cookie making. New York 1966. Inb. Ill. 92s. 60,00

12.534 Crawford,S: The sweets book. Home-made sweets chocolates and candies. Ldn 1986. Inb. Ill. 96s. 140,00

12.535 Desaulniers, M: Death by chocolate. The last word on a consuming passion. 1992. Obd. Färgill. 144s. 295,00

12.536 Dessertboken: Glass och sorbet. Suffleer och mousser. Cheesecakes och maränger. Puddingar och pajer. Kakor och såser. Allt i färg. 1994. Obd. Ill. 156s. 179,00

12.537 Desserts, glaces et sorbets. Verviers 1982. 188s. Färgill. 65,00

12.541 Ernström,E: Den praktiske konditorn. Tillförlitlig handledning vid tillverkning av alla nu brukliga konditorivaror. 1930. Oklbd. 233s. 200,00

12.542 Friedrich,G: Klassische torten. 40 färgplanscher i originalstorlek med tillhörande recept. + mall. 775,00

12.543 Fru Messels konditobok. Opskrifter paa bakning, konfekturer, pyreauger, sauser mm. Oslo 1926. Ill. 313s. Något nött häfte. SEK 450

12.545 Gericke,S: Smörrebröd und Rote Grütze. Lust auf Dänemark. 1993. Obd. 287s. Färgill. 270,00

12.547 Heising/Reinke: Das dekorbuch. 200 photos und 360 teckningar. Gütersloh 1957. Oklbd. Ill. 111s + pl. 750,00

12.548 Heising/Reinke: Das konditorbuch. 1336 rezepte über 1000 abb. Gütesloh 1960. Olbd. Ill. 526s. SEK 950

12.549 Hildegard,H: Edelkastanien. Koch- und backbuch. Augsburg 1992. 108s. 165,00

12.552 Konditorns uppslagsbok med alla grundläggande recept. Red: M.Spörndly. 1952. Ohfrbd. 741s. Ill. SEK 1200

12.553 Laere,C.v: Nya marzipanfigurer. 1956. Obd. 127s. Ill. SEK 450

12.555 Larousse. Les desserts. Paris 1988. Inb. Ill. 255s. SEK 375

12.556 Lenotre,G: Das grosse buch vom könig der feinschmecker. Die besten rezepte für patisserie, gebäck, eis und konfitüren. München 1988. 527s. Ill. 110,00

12.557 Lenotre,G: Faites votre patisserie comme Lenotre. 1975. Inb. Ill. 302s. SEK 350

12.558 Lenotre,G: Gaston Lenotre's dessert- og kagebog. Kbhvn 1978. Inb. Ill. 277s. SEK 350

12.559 Maier-Bruck,F: Das grosse Sacher kochbuch. Wien 1975. Inb. Ill. 604s. SEK 350

12.560 Marzipanrecept. Utg av Kalmar marzipanfabrik. Malmö 1957. 90s. Färgpl. SEK 250

12.561 Mellerstedt,C-E: Småbrödsboken. 1946. 249s. Olbd. 400 recept med ett 100-tal ill. SEK 450

12.562 Mellerstedt,C-E: Småbrödsboken. 1950. 205s. Ill. Olbd. SEK 400

12.563 Mellerstedt,C-E: Svensk konditorbok. Praktisk, rikt illustrerad läro- och handbok för konditorer och tillverkare av konfektyrer. 1925. Dek oklbd. 953s+69 färg o.a. pl. SEK 2800

12.564 Mellerstedt,C.E: Svenska tårtmönster. 96 moderna tårtmönster med tillhörande specialrecept. med 35 ill i texten 43 färgill samt 69 s/v bilder. 1931. Oklbd. 144s. SEK 700

12.566 Mellerstedt.C-E: Konditor konst. Moderna dekorations- arbeten i karamell, gelatinsocker, plastik, socker- och chokladskulptur, tårtdekor, glassdesserter samt ismejsling. 1936. Obd. 430s. SEK 1250

12.567 Munn,D: The joy of pastry. Ldn 1985. 227s. Inb. Ill. 285,00

12.568 Myers,B: Chocolate. The ultimate chocolate dessert cookbook. Ldn 1984. 292s. 90,00

12.570 Nohrberg,R: Konditorns receptbok. 603 recept för tillverkning av wienerbröd, bakelser, småbröd och kakor, tårtor, glacer, sylt och saft, praliner mm samt historik och varukännedom. med 62 ill i 4-färgtryck. 1933. Dek olbd. 850,00

12.571 Oest-Larsen.R: Mesterkokkens smörrebrödsbog. Odense 1951. 278s. Ill. Oklbd. SEK 400

12.572 Patten,M: Sweets and Candies. Ldn 1985. Inb. Ill. 128s. 80,00

12.573 Persson,E: Pralinboken. Innehåller 74 ill å praliner med tillhörande recept + 44 st å marsipanfrukter och figurer. 1950. Oklbd. 142s. Ill. SEK 600

12.574 Powling,S: Cake design & decoration. 1993. 222s. Färgilll. Obd. SEK 350

12.575 Richmond,W: Candy production methods and formulas. Chicago 1948. 662s. Dek oklbd. C:a 750 recept. 780,00

12.576 Rolf,S: All världens tårtor. 101 festliga, enkla, klassiska och nya tårtor och pajer. 1994. Obd. Ill. 112s 229,00

12.578 Roux,M: Desserts. A lifelong passion. 1994. Färgill. Obd. 192s. 495,00

12.579 Rubinstein,H: The chocolate book. Ldn 1985. 333s. 75,00

12.582 Sillman,K: Konfekt aus der schweiz. Confectionary from switzerland. Zürich 1981. 94s. Ill. Engelsk och tysk text. 345,00

12.583 Smith,D: Book of cakes. Ldn 1988. Ill. 191s. 90,00

12.584 Stora boken om smörgåsar och smörgåstårtor. 1985. 171s. Ill. 100,00

12.585 Storer,E: The complete book of marzipan. 1969. 167s. Obd. Ill. 485,00

12.586 Suthering,J: Wicked Chocolate. Ldn 1992. 127s. Ill. Inb. 260,00

12.587 Svenskt konditorlexikon 1-2. 1953. 779s. Ill. 2 obd. SEK 1200,00

12.588 Söderlund,C: Mormor Malins kakor, 85 recept från förr. 1985. Inb. 64s. Ill. 80,00

12.589 Teubner,C: Kuchen und torten. 1985. Inb. Ill. Die besten back-Ideen aus unserem Werk "Das grosse buch der kuchen und torten". Wichtige grundrezepte Schritt für Schritt. 160s. SEK 450

12.590 The chocolate companion. A connoisseurs guide to the worlds finest chocolates. 1995. Obd. Färgill. 192s. 295,00

12.591 Theobroma cacao. Minnesskrift utg med anleding av Cloettas 75-års jubileum 1948. 100s. Färgill. Rikt ill med cloettas produkter. SEK 250

12.592 Thuriès,Y: Das glasierte Petits Fours und Konfekt. 1983. 408s. Obd. Rikt färgill. 4:o. Numrerad utgåva. SEK 1627,00

12.593 Thuriès,Y: Französische kleingebäck.1982. 414s. Obd. Rikt färgill. 4:o. Numrerad utgåva. SEK 1627,00

12.594 Wagstaff,M: Sweet indulgence. 100 great desserts. 1996. Obd. 176s. Färgill. SEK 375

12.595 Weber,E.M: 250 konditoreispezialitäten und wie sie entstehen. Der praktische unterricht in 580 bildern von werdegängen aus 24 fachabteilungen bei kleinster massenberechtung. Dresden 1934. Nött och fuktskadat olbd. 368s. Ill. SEK 900

12.596 Weber,E.M: Webers bildlicher fachunterricht zu höchstleistungen in moderner konditorei. Mit mehr als 1000 bildern. Dresden 1936. 520s. Ill. Inb. SEK 900

12.597 Weber,E.M: Webers bildlicher fachunterricht zu höchstleistungen in moderner konditorei. Mit mehr als 1150 bildern. Dresden 1936. 3:e auflage. 648s. Ill. Olbd SEK 950

12.598 Weber,J.M.E: Praktische Konditorei-Kunst. Pra-Ko-Ku. Das grosse Konditorei-fachbuch der Welt. Neue folge. Dresden 1929. På Tyska, Danska, Holländska och tjeckiska språket. 102 färgpl. Rött originallinneband. SEK 2450

12.599 Weber,J.M.E: Schule und Praxis des Konditors. Eine schatzkammer der moderne konditorei mit c:a 1000 spezial-rezepten, 266 textabb und 42 tafeln in vierfarbendruck. Utg på Engelska, Tyska och Svenska. 1927. Ngt nött ohfrbd. 442s. 3000,00

12.600 Wickman,M: Glassboken. Ett stycke glasshistoria. 1992. 149s. Obd. Ill. 175,00

12.601 Ziegenbein,H/Eckel,J: Die gute Wiener Mehlspeise. Wien 1932. 352s. Ill. Dek olbd. SEK 1850,00



OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!