Kokbokhandelns katalog 26
358 böcker om mat och dryck

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!


Böcker om mat och dryck

11.001 Abrahamsson/Helleblad: Smal gourmetmat. 1991. Obd. Färgill. 101s.

11.002 Adamson,N: How to give sucessful parties. Practical information for giving parties of all kind. Ldn 1991. Inb. Ill. 128s.

11.003 Afrikanska kokboken Det goda afrika, Spännande och lättlagade recept från 37 afrikanska länder.1994. 96s. Färgill. obd.

11.004 Ali-Bab: Gastronomisk haandbog. Kulinariske studier. Psed för Henri Babinsky. Kbhvn 1945. 1102s Ngt nött band.

11.005 Amberg,A: Agnes Amberg's kochbuch. Internationale Kreationen der Zürcher Meisterköchin. 1989. 363s. Ill.Pocket.

11.006 Anderes,F: Ice palaces. 1983. 132s. Ill

11.007 Anderson,B: The wine atlas of Italy and traveller's guide to the vineyards. 1992. Obd. Ill. 316s 

11.008 Andersson,S: Matens roller. Sociologisk gastronomi. 1980. Obd. 144s.

11.009 Annorlunda kokbok. 1984. Färgill. Obd. 114s.

11.010 Arntsberg,K-O: Korvboken. Hjelpreda och kulturhistoria. 1991. Obd. Ill

11.011 Aslani,M: Harrods cookery book. 1985. 256s. Färgill. Obd.

11.012 Bagget,N: The international chocolate cookbook. 1991. Obd. Ill. 287s.

11.013 Bailey,L: Lee Bailey's Southern food & plantation houses. 1990. 176s. Färgill. Obd

11.014 Bang,A: Smörgåsar och kalla rätter på danskt sätt. 1948. 116s. Ill. Inb.

11.015 Bang,K.D: Fuldstaendig norsk kogebog. Förord og mathistoriske kommentarer ved H.Notaker. Praktiske råd och etterord ved Hroar Dege. 1991. Obd. 135s.

11.016 Barrett,V. Chocolate heaven. Over 100 simply irresistible chocolate recipes. 160s. Obd. Färgill. 1995  

11.017 Bey,P: Venus i köket. Eller kärlekskokboken. 1953. 194s. Ill.

11.018 Biggs,D: Cocktails. More than 1000 exotic cocktails. 1994. obd. Färgill. 128s

11.019 Bissell,F: Illustris matlexikon. 1991. Obd. Färgill. 276s

11.020 Bissell,F: Oriental flavour. 1990. Obd. 142s.

11.021 Bittner-Schumacher: Meisterhaft Backen. 1983. Obd. Färgill. 204s.

11.022 Björklund,G: Kok=Bok för tjenare och tarfliga hushåll. 1851. 2,160s. Ngt fläckat ex. Tagit ur band.

11.023 Björklund,G: Svenska kokboken. En praktisk kokbok afsedd för svenskarne i amerika. Chicago 246s. Dek oklbd0,00

11.026 Blunck,K: Gastronomisk handbok. 11:e uppl. 1992. Obd. 352s.

11.028 Bonekamp,G: En svensk nationalrätt. Sill och strömming. 144s. 1990. Obd. Färgill.

11.029 Bonekamp,G: Internasjonale retter med Norsk Fisk. 1990. 144s. Obd. Färgill.

11.030 Bonekamp,G: Internationella rätter med Svensk Fisk. 1987. 144s. Obd. Färgill.

11.031 Bonekamp,G: Sjuss in i ugnen! En bok om bröd. 1982. Obd. Färgill. 142s

11.032 Bonekamp.G: Rätt med fisk. En kokbok. 1995. Utgiven av Nya svensk fisk. 144s. Färgill. Obd.

11.033 Bonekamp/Schön: Mat i sverige. Västkusten. 1988. Obd. Ill. 96s

11.034 Bonniers kokbok. Utarbetad av M.Engnes, P.Tunberger, T.Wretman. 1960. 1:a uppl. 678s. Ill

11.035 Borgström,H: Janzon, Lindström, Chateaubriand. Biografisk uppslagsbok för gastronomer. 1970. Inb. 132s 

11.037 Bourin,J: Rupfen Sie den Schwan wie eine gans. Rezepte aus der französischen Küche des Mittelalters. 1991. Obd. 237s. Ill.

11.038 Brillat-Savarin, A: Smakens fysiologi. Eller meditationer i transcendent gastronomi.1924. Ill. Bertall. 463s Nött häfte.

11.039 Buonassisi,V: Spaghetti. 1989. 224s. obd. Färgill. Italiensk text  

11.040 Buzengeiger,H: Schön Garniert. 108s. Färgill.

11.042 Cao,D.T: Vietnam. Ldn 1987. Inb. Ill. 64s.

11.043 Carluccio,A: Music & Menus from Italy. 1996. 88s. Färgill. obd + cd-skiva.

11.044 Carluccio,A: Passion for pasta. 1995. 192s. Färgill.

11.045 Casty,E: Geliebte Küche. Ein kochbuch für leute mit geschmack. 1986 Inb. Ill. 301s + 48 färgpl   

11.046 Child,J: Julia Childs köksskola. Råvaror, redskap, recept, tillagning, servering, viner. 1991. 506s. Ill  

11.047 Clarke,M: Fruit Fandango. A celebration of fruit in over 100 recipes. 1994. Färgill. Obd. 128s

11.048 Cooking with Asterix. Ill A. Uderzo. 1991. Obd. 61s.

11.049 Craig,D: Mormors köksråd. 1993. Obd. 96s.

11.050 Cranks Bästa recept. Vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen. 1987. Obd. Ill. 199s.

11.051 Cranks festmat. 1986. Obd. Ill. 164s.

11.053 Czerny,J: Polish cookbook. Warzawa 1976. Obd. 496s. Färgill.

11.054 Daley,R: I köket med Rosie. Ophra Winfreys favoritrecept. 1995. Obd. Ill. 125s.

11.055 Dali,S: Dinéerna med Gala. Salvador Dalis Kokbok. 1975 Obd. Ill. Tryckt i 3000 nr ex.

11.056 Dalton,D: The venison cook. 106 imaginative recipes. 1992. Obd. 128s

11.057 Davis,P: Oysters & Champagne. Choice Morsels from Wheeler's review. Obd. 1986. 254s. Ill 

11.058 Degner,R: Les saveurs de la Mer. 1995. 159s. Färgill Obd..

11.059 Dekura,H: Det japanska köket. 1991. 96s. Färgill.

11.060 Den stora franska kokboken. Den franska kokkonsten presenterad i recept av Ali-Bab Darenne, Duval, Escoffier, Gilbert, Montagé, Pellaprat, Urbain m.fl

Uddevalla 1953. Oklbd. 726s. Färgpl.

11.062 Desaulniers,M: Burger. Classic american hamburgers and their accompaniments. 1993. Färgill. Obd. 143s.

11.063 Die beste dr Oetker Kalte Küche. 1986. 511s. Ill. Pocket

11.064 Edelmann,A: Creative cuisine. Chef 's secrets from the Savoy. 1993. Obd. Färgill. 192s

11.065 Escoffier,A: Handledning i modern kokkonst. 1909. 722s. Dek oklbd.

11.066 Escoffier,A: Nutidens och framtidens kök. 1932. Numr uppl. 495s. Oklbd

11.067 Escoffier,A: The complete guide to the art of Modern Cookery. Ldn 1995. 943s. Pocket 

11.068 Falk,L: Skogens skafferi. Vägen till bär- och svampriket. 1981. Inb. Ill. 118s

11.069 Finlands-Svenska matboken. Helsingfors 1991. Obd. Ill. 175s.

11.070 Fischerström,I.W: Vad matsedlarna inte berättar. Epikureiska strövtåg för läckergommar. 1970. Inb. Ill 227s.

11.071 Flink,H: Orientalisk mat från Marocko till Iran. 1992. Obd. Färgill. 152s.

11.072 Floyd,K: Far flung Floyd. K. Floyds guide to south east asian food. 1994. 208s. Ill.

11.073 Franco,S: Sauces & Salsas cookbook. Tastes, traditions and over 75 recipes for ketchups, salsas and sauces. 1995. 128s. Färgill.

11.076 Freud,C: The Gourmet's tour of great britain and ireland. Thirty great restaurants and their favourite recipes. Ldn 1989. 175s. Ill. Inb.

11.077 Friedrich,G: Klassische torten. 40 färgplanscher i originalstorlek med tillhörande recept. + mall.

11.078 Frithiofsson/Björklund: Såsen är godast. 110 klassiska såser. fonder, aromsmör och dessertsåser. 1991. Obd. Färgill. C:a 142s.

11.079 Frühstück und Brunch auf neue Art. 1993. 144s. Färgill.

11.080 Frölich,W: Den store boken om Brödbaking. 251 opskrifter. 1992. Obd. Färgill. 200s.

11.081 Får och potatis. Jonas Alströmers två skrifter från 1727 och 1732. 1992. 93s. Hft

11.082 Garland,S: Stora boken om Örter & Kryddor. Om att odla och använda kryddor. 1993. Obd. Färgill. 287s.

11.083 Gastronomisk kalender årg 1-34. 1961-1999. 34 Obd.

11.084 Gericke,S: Smörrebröd und Rote Grütze. Lust auf Dänemark. 1993. Obd. 287s. Färgill.

11.085 Godmet,M: 1000 idées de Decors. 251s. Färgill. 1989.

11.086 Gorys,E: Gastronomisk uppslagsbok. Kokkonsten från A till Ö. 359s. 1995.

11.087 Gorys,E: Kokkonsten från A-Ö. Ett matlexikon med c:a 5000 uppslagsord 359s. 1983. Pocket.

11.088 Gorys,E: Kokkonsten från A-Ö. Ett matlexikon med c:a 5000 uppslagsord. 359s. 1991. Obd.

11.089 Graham,K: Fish & Seafood cookbook. Body conscious cuisine. 1993. Obd. Färgill. 208s.

11.090 Gray/Rogers: The River cafe cookbook. 1995. Färgill. 318s.

11.091 Greco,G: World class cuisine. Tales, Tastes and Techniques from europe's most celebrated chefs. 1994. 176s.

11.092 Grigson,J: Fruit book. Ldn 1988. 508s.

11.093 Grilla. femtiotre goda anledningar att träffas runt grillen. 1991. 96. Obd. Färgill.

11.094 Grillen mehr als ein sommervergnügen. 160s. Färgill. Obd.

11.095 Guerard,M: Cuisine minceur. Ldn 1981. Oklbd. Ill. 412s.

11.096 Gustafsson/Karlström/Boberg: Hjärtats kök. För dig med höga kolesterolvärden, högt blodtryck, övervikt. 1990. 112s. Obd. Ill. Lite fett, Rätt fett, Fibrer.

11.098 Gyllensköld,H: Att temperera vin. Chambrera, värma, kyla frappera vin. 1967. 38s. Inb

11.099 Gyllensköld,H: God mat. Utförliga recept med förklaringar. 1961. 200s

11.100 Gyllensköld,H: Konsten att laga mat. 1966. Oklbd. 223s.

11.101 Hambro,N: Visual delights. Ldn 1985. Inb. Ill. 160s

11.102 Hanisch,H: Der praktische bankettservice. Vom früstück bis zum abentessen. 1993. obd. 142s. Ill.

11.103 Havets Hjältar. Guldfisken presenterar sveriges bästa fiskkockar 1992 & 1994 1994. 84s. Obd. Färgill.

11.104 Hellberg,S: Sten Hellbergs Svenska kokbok. Med recept från bl.a. Brända tomten - Bäckahästen - Beckasinen och Bellmansro. Olbd. 582s. Ill.

11.105 Hibler,J: Dungeness Crabs and Blackberry Cobblers. The northwestern heritage cookbook. 1992. Obd. 329s. Ill.

11.106 Hom,K: The taste of China. 1990. Obd. Färgill. 192s.

11.107 Hov,D: Den erotiske kokeboken. 1994. Obd. Färgill. 133s.

11.108 Hovig,I,E: Det gode norske kjökken. 1992. Obd. Färgill. 367s.

11.109 Huldt,M: Hirams kokbok. 1970. Obd. 232s.

11.110 Huldt,M: Hirams andra kokbok. 1967. Obd. 160s.

11.111 Huldt,M: Hirams vänners kokbok. 1969. Obd. 160s.

11.112 Huldt,M: Hirams vilda. 84s. Ill. Obd.

11.113 Hult/Mannerström/Petersen/Svantesson: Go'middag. 1985. Obd. Ill. 96s.

11.114 Högsbro,S: Från anka till örn. En kulturhistorisk kokbok. 1985. 162s. Obd.

11.115 Hörle,N.H: Från vardagsbord till Diplomatdinéer. Kulinariska strövtåg och gastronomiska kåserier. 1927. 316s.

11.116 Idone,C: Brazil. a cook's tour. 1995. Obd. Färgill. 216s.

11.117 Ingmanson,I: Kan man äta sånt? En bok om ätliga växter. 1983. obd. 317s.

11.118 Isles,J: A proper tea. 1987. 96s. obd. Ill.

11.119 Jacobsson,J.N: Modärn kokkonst för såväl det finare som enklare köket under samarbete med flere fackmän. 1907. Ngt nött dek oklbd. Ill. 567s + 4 pl.

11.120 Jacobsson,O: Husmanskost. 1990. Obd. 144s.

11.121 Jacobsson,O: Svenska landskapsrätter. 1963. Obd. 206s. 1:a upplagan

11.122 Jaffrey,M: Indisk mat. 1990. 196s. Ill. Obd.

11.123 Johnston,M: Det klassiska franska köket. Recept från Bourgogne och Lyonnais. 1984. Obd. 359s.

11.124 Karlenhed,H: Stycka kött. 1994. obd. Färgill. 141s.

11.125 Kataoka,H: Japan a cookbook. 1993. Obd. Färgill. 157s.

11.126 Keville,S: Herbs. An illustrated encyclopedia. A complete Culinary, Cosmetic, Medicinal and Ornamental guide. 1995. Obd. Färgill. 224s.

11.127 Klötzke,G: Svensk festmat. Menyer från tre sekler. Menyer ur nio gamla svenska kokböcker från Cajsa Warg 1755 till N.Jacobsson 1909. Med ett tillägg mathistoria , matsedlar och biografier över författarna och deras kokböcker. 1992. Inb. Ill. 144s. En helt underbar bok.

11.128 Klötzke.G: Viltmat från skog och sjö. 1989. Obd. 157s. Ill.

11.129 Klötzke/Svan: I nya spår. En vinnande kokbok. 1990. 232s. Obd. Färgill.

11.130 Knaust,O: Mitt etui. 1943. 198s. Obd.

11.131 Knaust,O: Oscar Knausts lilla kokbok. 1943. 143s. En kriskokbok med recept på bl.a simpa, ruda, fårhuvud, kojuver, nutria, silverräv, tuppkam, råka mm 

11.132 Knipe,J: Sensational Soups. 1994. Obd. 130s.

11.133 Kohl,H: Kulinarische reise durch Deutsche Lande. 1996. Obd. 224s. Färgill

11.134 Kokbok. Utgiven av Luculli Gille vid Jönköpings Par Bricole. 44s. 1994

11.136 Kringelbach,G: Ostboken. 1991. Inb. 142s.

11.137 Kristiansson,M-B: Mattraditioner i Medelpad och Ångermanland. 1979. Obd. 120s. Ill.

11.138 Kübel,H.G: Lachs. Die silberne verheissung, professionalien für kenner. 1995. Obd. Färgill. 238s.

11.139 Ladenis,N: My gastronomy. 1988. 208s.

11.140 Laere,C.v: Nya marzipanfigurer. 1956. Obd. 127s. Ill.

11.141 Lagerberg,K.E: Svensk restauranghandbok. 1957. Originalhalvfranskt band. 544s. Ill.

11.142 Lagmark,T: Mästerkocken går ombord. 1996. Obd. Färgill. 96s.

11.143 Lagmark,T: Mästerkockens bästa. Om konsten att laga mat till vardags och fest. 1994. Obd. Ill. 256s.

11.144 Lamond/Tucek: The malt whisky file. 1995. Obd. 224s. Färgill.

11.145 Larousse pratique. The practical A-Z cookery book with ingredients, techniques and recipes. 1992. Obd. 624s. Ill.

11.146 Lauterbach,E: Vegetarisk gourmet. 1986. Obd. Ill. 130s. Färgill.

11.147 Lingegård,I: Livet i Gammalsvenskby. Svenskbybornas mattraditioner seder och bruk. 1978. 112s, Ill.

11.148 Lorenza de Medici: Florentines, A Tuscan feast. G. Garzoni 1600-1670. 1992. 107s. Färgill. Obd.

11.149 Lorenza de Medici: The heritage of Italian cooking. 1995. Obd Färgill 256s

11.150 Lorenza de Medici: The renaissance of Italian cooking. 1989. 192s. Färgill. Obd.

11.151 Lowe,D: 100 best Balti curries. 1994. 154s.

11.152 Lundqwist/Sturesjö: Förgyll din dag med festtraktörerna. 1993. 202s. Färgill. Obd.

11.153 Maier-Bruck,F: Das grosse Sacher kochbuch. Wien 1975. Inb. Ill. 604s

11.154 Mannerström/Svantesson: Johannas hemligheter. En kokbok för alla fem sinnena 1981. Obd. Färgill. 160s. 1:a uppl. ngt nött ex.

11.155 Mannerström/Svantesson: Johannas hemligheter. En kokbok för alla fem sinnena. 1987. Obd. Färgill. 160s.

11.156 Mario,T: Das Heyne cocktailbuch. 800 drinks von a-z. 1986. 350s.

11.157 Matfettslexikon: Från frö till bytta. 1984. Obd. Ill. 110s.

11.158 Mellerstedt,C-E: Svensk konditorbok. Praktisk, rikt illustrerad läro- och handbok för konditorer och tillverkare av konfektyrer. 1925. Dek oklbd. 953s+69 färg o.a. pl.

11.159 Mellerstedt,C.E: Svenska tårtmönster. 96 moderna tårtmönster med tillhörande specialrecept. med 35 ill i texten 43 färgill samt 69 s/v bilder. 1931. Oklbd. 144s.

11.160 Metzner/Frese: Fisch. Die rezepte der avantgarde. 1991. Obd. Färgill. 216s.

11.161 Miller,M: The great chili book. 1991. Färgill. 156s.

11.166 Moderna stora kokboken. 38 uppl 1983. 652s. Färgill. Obd.

11.167 Moderne Norsk Mat. 1993. Obd. Färgill. 208s.

11.168 Moon,R: Classic Indian cuisine. 1995. Obd. 252s.

11.169 Moon,R: Classic Pasta cuisine. 1995. Obd. 252s.

11.170 More than a 1000 cocktails. 1994. obd. Färgill. 251s.

11.171 Mosimann,A: Das grosse buch der meeresfrüchte. Spezialitäten von schal- und krustentieren mit dem grossen farbigen bildlexikon. Teubner ed. 1985. 208s. Rikt färgill.

11.172 Mosimann,A: The essential Mosimann. 1993. Färgill. Obd. 160s.

11.173 Mueller.T.G: The professional Chef's book of Charcuterie. 1987. Obd. 276s.

11.174 Myers,B: Chocolate. The ultimate chocolate dessert cookbook. Ldn 1984. 292s.

11.175 Möhl och Goldschmidts illustrerade handbok för finare Korv- och Charkuterivaror. med över 450 recept, 165 figurer samt 16 färgpl. 1937. Oklbd. 384s.

11.176 Nerman,E: Celebriteter och läckerheter. Bland trevligt folk i festligt lag. 1953. Obd. Ill. 253s.

11.177 Netzer,C.T: 101 low calorie recipes. 214s. 1993.

11.178 Nielsen,H: Exotiska läkeväxter och trolldomsörter. 1995. obd. 296s. Ill.

11.179 Nilson,S & K: Bakbok för brödälskare. 1993. Obd. Färgill. 127s.

11.180 Nilson,S & K: Franska mål. 1984. Obd. Färgill. 180s.

11.181 Nilson,S & K: Italiensk inviter. 1995. Obd. Färgill. 192s

11.183 Norman,J: The complete book of spices. 1990. Obd. Ill. 160s.

11.184 Nya såsbok. En samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran. 1995. Obd. 80s. Färgill.

11.185 Oest-Larsen.R: Mesterkokkens smörrebrödsbog. Odense 1951. 278s. Ill. Oklbd.

11.186 Ojakangas,B: Scandinavian feasts. 1992. 256s. Färgill. Obd.

11.187 Oliver,R: Franska kökets stora kokbok. Teknik och hemligheter. 1975 Oklbd. 776s. Rikt ill.

11.188 Olney,R: Yquem. 1986. Rikt färgillustrerad. 167s. obd.

11.189 Olney,R: Yquem. Paris 1985. Bibliofilutgåva i skinnband med helt guldsnitt i kassett. Nr 163/175 ex. Rikt färgillustrerad. 167s. obd.

11.190 Opt art magazine. Nr 1. 1993. 192s. Ill. 4:o. Om bl.a: Émile Jung; Annie Feolde; Georges Blanc; Harald Wohlfart Santi Santamaria; Antoni Tàpies; Raymond Blanc.

11.191 Opt art magazine. Nr 2. 1994. 184s. Ill. 4:o. Om bl.a: Sirio Maccioni; Pierre Gagnaie; Miquel Barceló: Dieter Kaufmann; Huîtres; Jean-Pierre Bruneau; Marc Haeberlin.

11.192 Opt art magazine. Nr 3. 1994. 192s. Ill. 4:o. Om bl.a: Eckart Witzigmann; Joel Robuchon; Markus Lüpertz: Helmut Österreicher; Barolo; Guido Alciati; Guy Savoy.

11.193 Opt art magazine. Nr 4. 1995. 184s. Ill. 4:o. Om bl.a: Heinz Winkler; Roland Pierroz; Roland Jöhri; Bernard Loiseu; Valais; Provence;

11.194 Opt art magazine. Nr 5. 1996. 184s. Ill. 4:o. Om bl.a: Mallorca; Amsterdam; Lower Austria; New Zealand wine;

11.195 Opt art. Art of cookery. Nr 6. 1996. 256s. Ill. 4:o. Om bl.a: Alta Badia; Sturgeon; Roger Souvereyns; Belgium; Från nr 6 något mindre format och tjockare samt fyrspråkig. Italienska har tillkommit.

11.196 Palmaer,M: Cajsa Warg och hennes kokbok. 1946. Olbd. 312s. Ill. Cajsa wargs kokbok i urval med en kulturhistorisk inledning.

11.198 Passmore,J: Tastes of Malaysia, Singapore & Thailand. Willoughby 1992. Inb. Ill. 52s.

11.199 Pellaprat,H-P: Kokkonsten. 1967. Obd. Ill. 750s.

11.200 Persson,E: Pralinboken. Innehåller 74 ill å praliner med tillhörande recept + 44 st å marsipanfrukter och figurer. 1950. Oklbd. 142s. Ill.

11.201 Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1971. Obd. Ill. 160s. 1:a uppl. m skomsl.

11.202 Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1978. Obd. Ill. 160s.

11.203 Petersen,B: Delicious Fish dishes. 1976. Obd. Ill. 135s.

11.205 Petersen,B: Från västerhav. 1973. Obd. Ill. 134s. 1:a uppl.

11.206 Petersen,B: Kokbok för öppna landskap. 1994. 96s. Fotografier av T.Hagman. C.a 50 recept av nöt och lamm.

11.207 Petersen,B: Laga mat. En handledning. 1988. Obd. 250s.

11.208 Petersen,B: Mat & Konst i Bohuslän. Recept från Gerlesborgsskolan i bohuslän. 1993. Obd. Ill. 150s.

11.209 Petersen,B: Sjön suger. En kokbok för båtfolk. 1977. Obd. Ill. 112s.

11.210 Petrovskaya,K: Kyra's secrets of Russian cooking. 1961. Obd m sk omsl. 212s.

11.211 Phillips,R: Norstedts stora svampbok. 1994. Obd. Färgill. 288s.

11.213 Powling,S: Cake design & decoration. 1993. 222s. Färgilll. Obd.

11.214 Redon/Sabban/Serventi: Die Kochkunst des Mittelalters. Wiederentdeckt für Geniesser von heute. 1993. Obd. 376s. Färgpl.

11.215 Reekie,J: British charcuterie. Traditional pork cookery. Ldn 1988. Inb. 143s.

11.216 Rehnberg,A: Ur den lappländska naturens skafferi. En matbok med Arvidsjaur som utgångspunkt. 1993. Obd. Färgill. 152s.

11.217 Rhodes,L: No-cook cookery. Delicious dishes that need no cooking. 1987. Obd. Färgill. 144s.

11.219 Robuchon,J: Ma cuisine pour vous. 1986. 380s. Ill. Obd.

11.220 Robuchon,J: Cuisine des Quatre Saisons. 1993. Färgill. Obd. 183s. Engelsk text.

11.221 Robuchon,J: Les Dimanches de Joël Robuchon. Färgill. 1993. Obd. Fransk text.

11.222 Rogers,F: Nuts. A cookbook. 1994. 119s. Färgill. obd.

11.223 Rolf,S: All världens tårtor. 101 festliga, enkla, klassiska och nya tårtor och pajer. 1994. Obd. Ill. 112s

11.224 Romanelli Leahy,L: Peanut butter cookbook. 1994. 117s.

11.225 Rosen,H: Apple garnishing. With full-color photos and step-by step instructions. 1986. Inb. Ill. 96s.

11.226 Rosen,H: How to garnish. With full-color photos and step-by step instructions. 1983. Inb. Ill. 96s.

11.227 Rosen,H: How to garnish. With full-color photos and step-by step instructions. 1983. Inb. Ill. 96s. Med 5 styck vertyg i kassett.

11.228 Rosen,H: Melon garnishing. With full-color photos and step-by step instructions. 1985. Inb. Ill. 96s.

11.230 Roux,M: Desserts. A lifelong passion. 1994. Färgill. Obd. 192s.

11.231 Rubinstein,H: The chocolate book. Ldn 1985. 333s.

11.233 Rusk,G: Njutning, näring, kultur. En bok om mat och dryck. 1994. 258s. Ill. Obd.

11.236 Salvetti,F: Der Metzger. Eine Kulturgeschichte des Metzerhandwerks. 1988. Obd. Färg o.a. ill. 200s.

11.237 Sandquist-Bolin,B: Mjuka kakor. Förföriskt läckra. 1996. Obd. Färgill. 128s.

11.238 Santin,G: La cucina Veneziana. The food & Cooking of Venice. 1988. Obd. Färgill. 208s.

11.239 Schieren,B.A: Reis. Körnig-Köstlich aus der internationalen Küche. 1994. Obd. Färgill. 221s.

11.240 Schieren,B.A: Spaghetti. 1993. Obd. Färgill. 192s. Engelsk text.

11.241 Schmedes,C: The book of Garnishing. Inspired recipes and garnishes for special occasions. Ldn 1995. 119s. Rikt fotoill. Obd.

11.242 Schraemli,H: Das grosse lehrbuch der bar. Internationales getränklexikon. 9:e auflage. Obd. Ill. 762s.

11.243 Schultes,K/Kirmair,E: Gourmet à la carte. 1983. Inb. Ill. 160s. Text B.Frithiofsson.

11.244 Schuyt/Elffers: Du Mont's phantasievoller Ratgeber für vergnügte Köche. 1995. 127s. Färgill.

11.245 Schwedische weinacht. Gerichte mit rezepten weinachtsschmuck lieder und spiele. 1955. Obd. Ill. 105s.

11.246 Schweizer Bäckerei. 1988. fachschule Richemont. 202s. färgill. Obd.

11.247 Sheraton,M: Förförarens kokbok. Den ljuva konsten att förföra och bli förförd med elegans. 1965. Obd. 215s.

11.248 Shimizu,S: New salads. Quich, Healthy recipes from Japan. 1986. Obd. Färgill. 124s.

11.249 Smith,P: The epicurean's kitchen companion. 1994. Obd. Färgill. 162s.

11.250 Sokolow,R: The Jewish-American kitchen. 1989. Obd. Färgill. 191s.

11.251 Soltner,A: The Lutèce cookbook. 1995. Obd. 573s.

11.252 Soniat,L: Att laga kreolskt. Ett matäventyr. 1992. 316s. Obd.

11.253 Spencer,J: Fondue cookbook. Lots of exciting ideas for table top cooking. 1981. Obd. Färgill. 124s.

11.255 Stora boken om smörgåsar och smörgåstårtor. 1985. 171s. Ill.

11.257 Stubelius,A: Mors mat och andras. Mattraditioner från bohuskusten. 1985. 101s. Ill.

11.258 Svenskt konditorlexikon 1-2. 1953. 779s. Ill. 2 obd.

11.259 Swedish christmas. 1955. obd. Ill. 259s.

11.260 Såsbok. Mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter. 1994. Obd. 101s. Ill. Recept B.Halling m.fl.

11.261 Sälle,N: Jägarens och fiskarens kokbok. 1994. Obd. 191s.

11.262 Tennyzon,J: Hamburger heaven. Burger, Kult, Total. 1995. Tysk text. Färgill. 128s.

11.263 Teubner,C: Kräuter und Knoblauch. Mit rezepte von E. Witzigmann. 1993. 144s. Obd. Färgill.

11.264 Tham,U: Den nya landskapsmaten. 1992. Obd. 160s. Färgill.

11.265 Tham,U: Matpraktikan. Jämtland och Härjedalen. 1993. 159s. Ill. Obd

11.266 Tham;U: Glad i ost. Historia och ostkunskap med läckra recept. 1995. Obd. Färgill. 143s.

11.267 The chocolate companion. A connoisseurs guide to the worlds finest chocolates. 1995. Obd. Färgill. 192s.

11.268 The complete party cookbook. Over 150 delicious recipes for all party occasions. Ldn 1990. Inb. Ill. 96s.

11.269 The heritage of French cooking. Recept The Scotto sisters 1993. Obd. Rikt färgill. 4:o. 255s.

11.270 The Picayunes creole cookbook. 1987. Obd. 629s.

11.271 The Savoy cocktail book. 287s. Obd. Ill. 1931. Facsimil. 1990.

11.272 Thuriès,Y: Das glasierte Petits Fours und Konfekt. 1983. 408s. Obd. Rikt färgill. 4:o. Numrerad utgåva.

11.273 Thuriès,Y: Französische kleingebäck.1982. 414s. Obd. Rikt färgill. 4:o. Numrerad utgåva.

11.274 Toklas,A:B: Alice B Toklas Kokbok. 1989. Obd. 322s.

11.275 Torstensson,S: med smak av öl. 1991. obd. Färgill. 144s.

11.276 Vergé,R: Cuisine of the sun. Ldn 1981. 304s. Obd. Färgpl.

11.277 Veyrat,M: Fou de Saveurs. Paris 1994. 191s. Färgill. Obd.

11.278 Vännernas kokbok. 1983. obd. Färgill. 208s.

11.280 Wallström,T: Potatiskorv & pionjärer. Mat och människor i amerikas svenskbygder 1988. Inb. Ill. 177s. Med engelsk sammanfattning.

11.281 Wannemacher/M.P.White/Thuriès: Gastronomia international. 1993. obd. Färgill. 100s.

11.282 Wasum,H: Garniertechnik. Die Spritztüte. 48s + 36 blad mallar. 1991. i mapp.

11.283 Wechsberg,J: Blå forell och svart tryffel. Gastronomiska strövtåg. 1956. 318s. Oklbd.

11.284 White,M.P: Wild food from land & sea. Ldn 1994. 160s. Obd. Ill.

11.285 White,M.P: Canteen cuisine. 1995. 224s. Färgill.

11.286 Wickman,M: Glassboken. Ett stycke glasshistoria. 1992149s. Obd. Ill..

11.287 Willan,A: Complete guide to cookery. 1996. 528s. Färgill. Obd.

11.288 Willan,A: Die grosse schule des kochens. Zutaten - techniken rezepte. 1995. Obd. Färgill. 528s.

11.289 Wingårdh,M: Så går det till i umgänge och sällskapsliv. 1938. 544s. Hfrbd

11.290 Winkler,H: Die grosse küche und ihre kleinen geheimnisse. 160 rezepte zum nachkochen. 1986. Obd. Ill. 279s.

11.291 Winkler,H: Drei-Sterne-Küche für zu Hause. 1988. 320s. Ill. Pocket

11.292 Winkler,H: Vegetarisch für feinschmecker. Meisterhafte rezepte, die leicht gelingen. 1991. Obd. Ill. 140s.

11.293 Wolf Cohen,E: Jüdische Küche. 100 autentische rezepte. 1995. 128s. Färgill.

11.294 Wolf,B: Eating well. 1994. 324s.

11.295 Wretman,T: Det svenska matåret. Obd. Ill. 215s. I samarbete med det svenska kocklandslaget.

11.296 Wretman,T: Mat & Minnen. 1988. Obd. Ill. 263s.

11.297 Wretman,T: Menu. 1956. häftad. 260s. 1:a uppl.

11.298 Wretman,T: Om den ärbara vällusten. 1988. Obd. Ill. 263s.

11.299 Wretman,T: Smörgåsbordet. 1983. 1:a uppl. 123s. Ill. Obd.

11.300 Wretman,T: Svensk husmanskost. 1967. Obd. Ill Slas. 295s. 1:a uppl.

11.301 Wretman,T: Svensk husmanskost. 1978. Obd. Ill Slas. 295s.

11.302 Wretman,T: Tore Wretmans festmeny. 1980. Obd. Ill. 168s. 1:a upplagan

11.303 Wretman,T: Tore Wretmans festmeny. 1988. Obd. Ill. 168s.

11.304 Wynants,P: “Comme chez soi“. 1985. Obd. 525s. Ill.

11.305 Yamaoka,M: A first book of Japanese cooking. Tokyo 1984. Inb. Ill. 156s

11.306 Yudd,R.A: Successful Buffet Management. 1990. 346s. Färgill. obd.

11.307 Zabert,A: The art of cooking. Preparing and presenting fine food. 1986. obd. Färgill. 286s
 

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!