Böcker om Gastrosofi

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!


Böcker om Gastrosofi

Andersson,S: Matens roller. Sociologisk gastronomi. 1980. Obd. 144s.

Apicius: En gammal Romersk kokbok. De Re Coquinaria. 1990 Obd.

Bergh's International annual digest of gastronomy 93/94. New york 1993. Ill. 240s.

Bergius,B: Tal om läckerheter. 1960. 180s.

Berling,L: Mat att minnas. 1986. Inb. 69s. Ill.

Blomqvist,H: Mat och dryck i sverige. En litteraturöversikt fram till 1975. 1980. Oklbd. 436s.

Bourin,J: Rupfen Sie den Schwan wie eine gans. Rezepte aus der französischen Küche des Mittelalters. 1991. Obd. 237s. Ill.

Brandt,M: Man tager et sölvfad. Kbhvn 1965. 240s.

Brillat-Savarin,A: Physiologie du gout. Paris u.å. c:a 1920. Hfrbd. 492s.

Brillat-Savarin,A: Smagens fysiologi. Ill Bertall. Kbvhn 1947. 291+318s. Ouppskuret ex. tryckt i 400 ex. Den vackraste utgåvan på ett nordiskt språk.

Brillat-Savarin,A: Smakens fysiologi eller studier i den högre gastronomien, tillegnade Paris' gastronomer. Översatt af J.Lunell. 1883. Dek oklbd. 386s. 1:a sv utg.

Brillat-Savarin,A: Smakens fysiologi. Eller meditationer i transcendent gastronomi. 1924. Ill. Bertall. 463s.

Brillat-Savarin,A: Smakens fysiologi. Eller meditationer i transcendent gastronomi. 1924. Ill. Bertall. 463s. Nött häfte.

Courtine: Géographique gourmande de Paris. Marseille 1983. 174s.

Davis,P: Oysters & Champagne. Choice Morsels from Wheeler's review. Obd. 1986. 254s. Ill.

Dence,C: Season to taste. Orpington 1985. Inb. 164s.

Douglas,R: Well let's eat. Ldn 1933. Inb. 274s.

Ericson,S: Dionysos den månggestaltade. 1955. oklbd. 258s.

Essén,Å: Tolv kring bordet. Kulturhistoriska kåserier. 1954. 46s. Ill.

Fischerström,I.W: Vad matsedlarna inte berättar. epikureiska strövtåg för läckergommar. 1970. Inb. Ill. 227s.

Fries,O.von: Ord från spisen. Läsekokbok. 1989. Obd. 367s.

Gastronomisk almanak. Årg 1-2. allt som utkom. Kbhvn 1966-67. 2 vol. Inb.

Gyllensköld,H: God mat. Utförliga recept med förklaringar. 1961. 200s.

Gyllensköld,H: God mat. Utförliga recept med förklaringar. 1961. 230s. Nytryck 1995. Obd.

Gyllensköld,H: Koka, steka, blanda. 1977. Obd. 126s. Med mätsticka.

Haslund,O: Möbler og Mad. Kbhvn 1935. 128s. Ill. Ngt nött häfte.

Hjort,H: Champagne och annat festligt. 1964. oklbd. 206s.

Hörle,N.H: Från vardagsbord till Diplomatdinéer. Kulinariska strövtåg och gastronomiska kåserier. 1927. 316s.

Kellogg,J.H: Bilder ur lifvet och naturen. En beskrifning om åtskillige folkslags seder och bruk samt värderika upplysningar angående helsa samt måttlighet. 1894. Dek oklbd. 508s. Ill.

Knaust,O: En krögares gesällvandring. 1942. 225s.

Knaust,O: Mitt etui. 1943. 198s. Obd.

Knaust,O: Oscar Knausts lilla kokbok. 1943. 143s. En kriskokbok med recept på bl.a simpa, ruda, fårhuvud, kojuver, nutria, silverräv, tuppkam, råka mm

Krag,M: Matmonsens sesonger. Oslo 1930. 110s. Ded. Ill m vignetter.

Lingegård,I: Livet i Gammalsvenskby. svenskbybornas mattraditioner seder och bruk. 1978. 112s, Ill.

Mothander,C: Kulinariska kåserier. 1931. 160s.

Nathorst-Böös,E: Måltider ur världshistorien. 1964. 235s. Oklbd. Ill.

Nerman,E: Celebriteter och läckerheter. Bland trevligt folk i festligt lag. 1953. Obd. Ill. 253s.

Nilsson,N-Å: Biffstek, ostron och Eugen O'Neill. 1985. Inb. 158s.

Notaker,H: All världens kokböcker Med 100 historiska recept. 1990. Obd. 354s.

En alldeles utmärkt bok som i den svenska översättningen icke blivit fackgranskad vilket medfört fel och åter fel. Läs den norska upplagan. Registret i boken är helt fel.

Notaker,H: Gastronomi. Till bords med historien. 1987. Inb. 375s.

En alldeles utmärkt bok som även denna i den svenska översättningen icke blivit fackgranskad vilket medfört fel och åter fel. Läs den norska upplagan.

Nyman,A: Folket och födan. Fyra kapitel till kostens filosofi. 1944. 84s.

Palmaer,M: Cajsa Warg och hennes kokbok. 1946. Olbd. 312s. Ill. Cajsa wargs kokbok i urval med en kulturhistorisk inledning.

Randel.A: Från källare och kök. Kalender för finsmakare. 1928. Nött häfte. 286s.

Randel.A: Vid spisel och spett. Kalender för finsmakare. 1927. Ngt nött häfte. 263s.

Rehnberg,M: Blå välling - sur sill. Vällingklockor och vällingklocksramsor. 255s.

Rusk,G: njutning, näring, kultur. En bok om mat och dryck. 1994. 258s. Ill. Obd.

Rössner,S: Mat som medicin. 1994. Obd. 178s.

Schwedische weinacht. Gerichte mit rezepten weinachtsschmuck lieder und spiele. 1955. Obd. Ill. 105s.

Sibeck,W: Sonntag in deutschen Töpfen. 1987. 366s. Ill. Pocket.

Siebeck,W: Aller anfang ist leicht. Ein kochseminar. 1986. 126s. Ill. Pocket.

Siebeck,W: Eine prise süden. Ein kochseminar der mediterranen küche. München 1984. Inb. Ill. 141s.

Siebeck,W: Frisch gewürzt ist halb gewonnen. Ein kochseminar über die kunst des würzens. München 1987. Inb. Ill. 139s.

Siebeck,W: Kochen bis aufs messer. Ein kochseminar. 1987. 106s. Ill. Pocket.

Siebeck,W: Kochschule für anspruchsvolle. 1988. 272s. Pocket.

Siebeck,W: Liebe auf den ersten biss. München 1985. Inb. 253s.

Siebeck,W: Nicht nur kraut und rüben. Ein kochseminar deutscher spezialitäten. München 1985. Inb. Ill. 139s.

Siebeck,W: Vorsicht, bissiger hummer! München 1986. Inb. 237s.

Siebeck,W: Wenn madame den deckel hebt. Ein kochseminar der bürgerlichen französischen küche. München 1986. Inb. Ill. 153s.

Simon,A.L: Det aedle vellevneds kunst. Et bidrag til en bedre forstaaelse af bordets glaeder. Kbhvn 1952. Ohfrbd. 143s. Ill.

Stewart,K: Cooking & eating. A pictorial history with recipes. Ldn 1975. Inb. Ill. 288s.

Swedish christmas. 1955. obd. Ill. 259s.

Tannahill,R: The fine art of food. 1968. 128s. Ill. Inb.

Thölén,L: Väl bekomme. Kulinariska kåserier med råd och recept för herrar i köket. 1965. 101s. Inb.

Toklas,A:B: Alice B Toklas Kokbok. 1989. Obd. 322s.

Walterspiel,A: Meine kunst in küche und restaurant. München 1967. Obd m skomsl. 476s.

Wechsberg,J: Blå forell och svart tryffel. Gastronomiska strövtåg. 1956. 318s. Oklbd.

Övrigt

Christina Vallerias hushållsbok från tiden omkring år 1700. 1932. 73s.

Cohen,E.L: Dining by design. Interior design's handbook of dining and restaurant facilities. New York 1984. 223s. Inb. Ill.

Craig,D: Mormors köksråd. 1993. Obd. 96s.

Croft,V: Recycled as restaurants. Case studies in adaptive reuse. 1991. 223s. Färgill. Obd.

Franklin,A: Arts et metiers du XII au XVIII siècle: La Cuisine. Paris 1888. 265s. Senare linneband.

Hartmann,P: Hotellens kulturhistoria i västerlandet. 1983 270s. Ill. Inb.

Huang,K: The world of food illustration. Tokyo 1987. Inb. Ill. 182s.

La Reyniere. Guide courtine de Paris. 400 bonne adresses gourmandes. 1960. Inb. 382s.

Norlind,T: Gamla bröllopsseder hos svenska allmogen. 1919 152s. Ill.

Petersen,B: Det var på Lorensberg. Landeriets, värdshusets och restaurangens historia. 1978. Inb. Ill. 95s.

Rehnberg,M: Stora krogboken. Bilder ur restauranglivets kulturhistoria. 1955. Ill. 215s.

Roswall,A: Handbok i varukännedom för alla. 1909. Dek oklbd. Ill. 478s. + 4 oljetrycksplanscher.

Saito,M: Food illustrations. Tokyo 1988. 96s. Ill.

Schmidt,H: Menu designs. New york 1981. 160s. Ill.

Sjöstrand,J m.fl: Swedish christmas. 1955. Inb. Ill.259s.

The beauty of everyday objects. Japanese Knives. Tokyo 1979. 78s. Ill.

The beauty of everyday objects. Japanese Spoons and ladles. Tokyo 1979. 78s. Ill.

Topelius,C: Marknadsliv kommers och gyckel i alla landsändar. 1970. Inb. Ill. 237s.

Velinder,I: Fråga mig handbok för hemmet. 416s. 1910. Dek oklbd

Watt,A: Paris bistro cookery. A guide to 50 small restaurants of Paris with 100 recipes of their house specialities.Ldn 1957. Inb. 195s.

Wingårdh,M: Så går det till i umgänge och sällskapsliv. 1938. 544s. Hfrbd.


OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!