Gastronomisk kalender
utgiven av
Gastronomiska Akademin i Stockholm 1961-2001

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!


Gastronomisk kalender


Årg 1. 1961. Med art om; Grimod de la Reynière; vätternröding;  Soto Mayor; Bellman; Bidrag av; P. Ramel. T. Wretman, E.  Taube, S. Broman, m.fl.

Årg 2. 1962. art om; Knaust; Ane Randel; Aborre; Gravlax; Bidrag  av bl.a. J. Lagerberg, G. Berg, Ane Randel, T. Wretman,

Årg 3. 1963. art om; Skånska gästgifvaregårdar; Mårten gås;  turkisk mat; morgondagens matlagning. Bidrag av bl.a.  Tillhagen, Wretman, Gyllensköld, Ahlgren.

Årg 4. 1964. art om; Tranchering; Gammal ost; Bullen Berglund;  hökarpanna; bidrag av bl.a. Wretman, Tillhagen, Ränk,  Egardt, Rehnberg, Berglund 

Årg 5. 1965. Art om; Lucullus, Kronans kaka; Tranchering;  Hästkött; Norrlandsfisk, Bidrag av bl.a. Ohlmarks,  Åberg, Rehnberg, Wretman, Egardt,

Årg 6. 1966. Art om; Gasrtonomisk forskning; Charn Crüja;  Torsdagsärter; Kungälvs pepparkaka; Bidrag av bl.a.  Wretman, Gyllensköld, Ohlmarks, berg, A.Olsson, Bring00

Årg 7. 1967. Art om; Vinprovning; Marius; Alexandre Dumas;  Källarmjölk, Bidrag av bl.a. Bergendal, Bringéus, Ränk,  Wretman, Graf, Fischerström, Rhodin,

Årg 8. 1968. Art om; Det judiska köket, Skånsk senap, Hummer,  "Uddevallare"; Dekantering, Bidrag av bl.a. Tarschys,  Wretman, Berg, Jacobowsky, Rehnberg.

Årg 9. 1969. Art om; Björklake, Strömming; Matlagning och  matematik; Glace; Salt, Bidrag av bl.a. Bergendal, Berg,  Beyron, Gyllenskld, Ohlmarks, Wretman.

Årg 10. 1970. Art om: Cajsa Warg; Halmstadslax; Rostbiff, Bidrag  av bl.a. Wretman, Ränk, Hagar, Berg, Palmaer,

Årg 11. 1971. Art om; Grill; Bourgogne; Vikingakalas; Jörgen;  Tegner och buljongkakan. Bidrag av bl.a.Wretman,  Ohlmarks, Grill, Kar de Mumma.

Årg 12. 1972. Art om; Årstafrun; Te; Om diet; Lamm; Irland;  bidrag av bl.a. Wretman, Widding, Laretei, Ramel, Åberg.

Årg 13. 1973. Art om; Konfucius, Ostron, Hagdahl; Apéritifer;  Bidrag av bl.a. Alving, Delblanc, Huldt, Lindroth

Årg 14. 1974. Art om; Sillnacke, Motnotan, Köttbullar, Plinius,  Matverser, Kannibalism, Bidrag av bl.a. Rehnberg,  Wretman, Ramel, Haeger, Huldt.

Årg 15. 1975. Art om; Tjechov; Enbär; Island; Sandwich; Fårkött.  Bidrag av bl.a. Berg, Sandklef, Wretman, Medelius,

Årg 16. 1976. Art om; Olaus Magnus; Blanche; Gotländsk dricka;  Vörtbröd, Bidrag av bl.a. Adelswärd, Rehnberg,  Scholander.

Årg 17. 1977. Art am; Brödet; Lutfisken; Svartsoppa; Blå Porten,  Bidrag av bl.a. Bringéus, Berg, Genrup, Rehnberg,

Årg 18. 1978. Art om; Söndagsmiddag; Öländska kroppkakor; Kvass;  Julgåsen. Bidrag av bl.a. Egardt, Bringéus, Olsson,  Rehnberg, Genrup.

Årg 19. 1979. Art om; Janssons frestelse; Stendal; Glass; Ost;  Bidrag av bl.a. Petri, Erixon, Haeger, rehnberg, Hansell  

Årg 20. 1980. Art om; M,C,M,Stures hushållsbok; Igelkott;  Honungsanka; Bidrag av bl.a. Berg, Haeger, Hansson,  Hansell, Bringéus.

Årg 21. 1981 Art om; Beurre clarifié; Äggkaka; Vitlök; Samernas  kosthåll, Bidrag av bl.a. Hansell, Berg, Stolpe,  Gyllensköld.

Årg 22/23. 1982/83. Art om; R.Cadier; Rumfordsoppan; Engelska  pannkakor, Bidrag av bl.a. Borgström, Rehnberg, Ingvar,  Frithiofsson    

Årg 24. 1984 art om; Matsedelns historia; Hagdahl; Laga mat i tv;  Bidrag av bl.a. Wretman, berg, hansson, Henriksson,  Wägner   

Årg 25. 1985. Art om; Spansk gastronomi; Hagdahl; V.Skogh; Lax i  lerbak, Bidrag av bl.a. Wretman, Huldt, Rehnberg, Berg,  Reimersson.

Årg 26. 1986. Art om; Urmodiga menyer; Engelsk medeltidsmat; Torsk; Lake; Skålandets historia; Konfekt och karameller; Kaffetåren; Gastronomiska myter; Svensk husmanskost för finländare; Bidrag av bla. Wahlund, Gräslund, Adelswärd, Vinberg, Hiram, Reimerson, Wretman, Conradsson, Huldt, Hansson.

Årg 27. 1987 Art om; Barnens mat; tekniken och matlagningen, Opus  One, Escoffiers minnesanteckningar, Bidrag av bl.a.  Petri, Huldt, Hansson, Adelswärd   

Årg 28. 1988 Art om; Blinier; Kaviar; Sill; Rumfordsoppan; Mjöd;  Bidrag av bl.a. Wretman, Wägner, Hiram, Genrup,  Wallinder   

Årg 29. 1989 Art om; Kunglig kock; Janssons frestelse; Bärviner;  Lipiaden, Bidrag av bl.a. Ingvar, Wahlund, Olhagen,  Nilson.   

Årg 30. 1990 Art om; Franska revolutionen; Ostron i London; Öl i  Prag Bidrag av bl.a. Lindqvist, Nilsson, Berg, Nordli,  Adelswärd.

Årg 31. 1991 Art om; Pekingankan; Olea Europea; Nya Zeeland;  Värmlandskorv till rökad ål: bidrag av bl.a. Wretman,  Brusewitz, Hiram, Henriksson, Hansson, Heidenstam    

Årg 32. 1992 art om; Walewska; hagdahl; Årets kock; Kalaskulans  meny, Bidrag av bl.a. Wretman, Brusewitz, Ingvar,  Nordli, Linderholm,

Årg 33. 1993. Obd. 182s. Ill. Art om; Borrows oxsvanssoppa;  Vinmakning; Vorschmack; Bidrag av bl.a. Adelswärd,  Heimerson, Henriksson, Bark, Charleson, Brusewitz,

Årg 34. 1994

Årg 35. 1995. Obd. Ill. 154s. Art ur tidigare årgångar av  gastronomisk kalender.

Årg 36. 1996. Obd. 159s. Art. on: Ville-gubben; Garum; Crème brulée; Korfvar; Kökstidningen, renässansmåltid i Leonardos anda; Matsedlar; När ostronen kom till London; Årskrönika; Bidrag av bla: Nordli, Grimlund, Gadd, Nilsson, Svensson, Huldt, Adelswärd, Eliasson, Hansson, Granqvist, Alfredsson.

Årg 37. 1997. Obd. Art. om: Skåderätter, Knäckebröd; Matens Symbolkraft; Kärleksmåltider; Honungskaka; Mestickets historia; Bidrag av bl.a. Bringéus, Hägg, Swahn, Genrup, Salomonsson, Huldt, Alfredsson.

Årg 38. 1998

Årg 39. 1999. Obd. Art. om: Gästabud; Chokladbutiker i Paris: Matlagande kvinnor; Godis; matkultur på gotland; Skåneländska Gastroniska Akademin; Kost, motion - livstil; Bidrag av bl.a. Bringéus, Rössner; Valeri, Nordli, Swahn, Olsson, Genrup,

Årg 40. 2000. Obd. Art om: Karl X Gustavs Sverige; Köttbullen; S.O.S; Blåbär; Lingon; proust; Korumpa; Kockuniformens historia; Bidrag av bl.a. Englund, Lagerqvist, Lyth, Rådström, Grill; Swahn;

Årg 41. 2001. Obd. Art. om: Goethes kök; Mat som mode; Kokboksmuseet; Snabbmat; Njutningen av att banta; Bidrag av bl.a. Engdahl, NOrdli, Swahn, Eriksson, Fjellström, Ramel, Modren.

Årg 1-41. Gastronomisk kalender årg 1-41. 1961-2001. 40 volymer. Obd.



Beställ böcker från denna katalog