Böcker om Fisk och Skaldjur.

Böckerna
i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!



Böcker om Fisk

Adam,Cornelis: Fisch und meeresfrüchte. Di GU küchenbibliotek. München 1996. Originalband. Färgillustrerad. 144s.

Ahlin, Nils-Emil/Rossander, Måns: Strömming 100 läckra recept. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 155s.

Algreen, Else: Skaldyr. Kbhvn 1976. 90s.

Ashby, Margaret: The hook to cook book. Trout and Salmon recipes. Ldn 1985. Originalband.

Boeckkman,Susie: Caviar. A true delicacy. 25 recipes to enjoy and impress. New york 1995. Originalband. Färgillustrerad. 64s.

Bonekamp,G: En svensk nationalrätt. Sill och strömming. 144s. 1990. Originalband. Färgillustrerad.

Bonekamp,G: Internasjonale retter med Norsk Fisk. 1990. 144s. riginalband. Färgillustrerad.

Bonekamp,G: Internationella rätter med Svensk Fisk. 1987. 144s. Originalband. Färgillustrerad.

Bonekamp.G: Rätt med fisk. En kokbok. 1995. Utgiven av Nya svensk fisk. 144s. Färgillustrerad. Originalband

Bonnadier, Jacques: Le roman de la Sardine suivi de 150 manières de l’accommoder. Paris 1994. Originalband. Ill. 180s.

Bonoma, Giuliana: Stora fiskkokboken. recept, menyer, tips. 1991. Originalband. Färgillustrerad med utvikbara planscher. Huvudsakligen medelhavsrecept.

Borgen,A: Min fiskkokbok. 1988. Originalband. 275s.

Botsford, Harry: Fish and Game cook book. New York 1947. 288s. Originalband.

Broman,Arne: Fiskesup och jägarkrydda. 106s. 1994. Originalband Ill.

Cadogan, Mary: Fish & Shellfish. Ldn 1990. Färgillustrerad. Originalband. 80s.

Cadogan,Mary: Shellfish. Ldn 1990. Originalband. Färgillustrerad. 120s.

Carrier, Robert: Cookery cards. nr 2 Seafood. Ldn 1966. 20 färgkort. 20s.

Conil, Jean: Jean Conil’s french fish cuisine. Gourmet french fish recipes,. London 1986. Originalband. Färgillustrerad. 192s.

Dahlberg, Folke. Vätterns röding. Motala u.å. 14s.

Das fisch-kochbuch. 320 rezepte aller köstlichkeiten. 1983. 172s.

Davidson,A: Havets läckerheter. En annorlunda bok om fisk och skaldjur. 1990. 208s. Ill. Originalband.

Davidson,A: Seafood. A Connoisseur's guide and cookbook. Ldn.1989. 208s. Ill. Originalband.

Dege, Hroar: Fra neptuns gaffel. Oslo 1966. Originalband. 174s. Norges Tore Wretman.

Degner,R: Les saveurs de la Mer. Dans la grande tradition de Le Divellec, Gujérard, Robuchon, Savoy, Senderens, Troisgros, Vergé. Paris 1995. 159s. Originalband. Färgillustrerad.

Detrick, Mia: Sushi. Fisk och skaldjur i det japanska köket. 1988. Färgillustrerad. 95s.

Eidem, Pul Lorck: Fiskarens kokbok - ute och hemma. Originalband. Färgillustrerad. 102s.

Englesson, Inga: Feminas fiskbok. 1961. Originalband. 72s. Färgillustrerad.

Engström,E: Havets läckerheter. En bok om fisk och skaldjur. 1957. Inb. 149s.

Ettl, Alexander: Fische. Mit 75 pikanten rezepten aus aller welt. Künzelsau. 206s. Färgillustrerad.

Eydal.A: Havets silver. En bok om sillen. 1944. 182s. Ill

Ferguson, Judith: Super seafood. The best of modern italian cuisine. 96s. Färgillustrerad. Originalband. Ldn 1993.

Fernnhof,Folke: Boken om sill. 1998. Originalband. Ill. 168s + 8s färgbilder.

Fischerström,Iwan: Havsfisk. Impressioner och matrecept. 1967. Originalband. Ill av Gösta Kriland. 80s.

Fischerström,Iwan: Räkor 75 recept. 1964. 46s Ill.

Fischerström,Iwan: Skaldjur. En kulinarisk rundvandring med recept från nordiska hav och fjärrankuster. 1960. 132s. Ill.

Fischerström,Iwan: Skaldjur. Morgon middag kväll. Från Västerhavsräkor med dilldoft till cognacsflamberad hummer på Côte d’Azur. Ill. 1980. 182s. Originalband.

Fisk till vardags och fest. Utgiven av föreningen för fiskpropaganda.Gbg 1942. 69s. Ill.

Fiskkokboken. En bok full av recept på läckra fisk- och skaldjursrätter. ICA-förlaget. 1995. 201s. Originalband. Ill.

Fiskrätter. Enklare och finare recept från ICA:s provkök. 1955. Originalband. Ill. 120s.

Frese,P: Austern. Kulinarische strandwanderungen. 1994. Originalband. Färgillustrerad. 224s.

Froud, Nina: The world book of fish dishes. ldn 1965. Originalband. 128s.

Girt-Heyn, Irmgart: Fish=kochbuch für seefische, süsswasserfische, muscheln und Schaltiere. Munchen 1949. 44s.

Goumand,Jean-Claude: Poissons, coquillages et crustacés. Paris 1995. Originalband. Färgillustrerad. 168s.

Grigson,S: Fish. Ldn 1998. Originalband. Färgillustrerad. 320s.

Gyllensköld,H: Att koka fisk. 1963. 92s. m mätsticka.

Gärsgård,I, redaktör: Ål - från sargassohav till gillesbord. 1985. Ill. Bibliofilutgåva bunden i ålskinn. 176s. Ill. Med bidrag av bl.a. Perola Nordberg.

Gärsgård,I, redaktör: Ål - från sargassohav till gillesbord. 1985. Ill. Originalband. 176s. Ill. Med bidrag av bl.a. Perola Nordberg.

Gödecken, Horst: Der königliche kaviar. Eine kleine monographie über den echten Kaviar, den Stör, den Keta-Kaviar und den seehasen. Hamburg 1969. 112s. Färgillustreradl. Originalband.

Göök, Roland: Schnelle Fisch küche. 276 rezepte für See- und Süsswasserfische, Schalen- und Krustentiere,Räucherfisch und Fischkonserven. Mit 28 farbbildern. Hamburg 1967. 80s. Färgillustrerad.

Haglund,E: Nöjesfiskarens kokbok. 1962. Inb. Ill. 192s.

Hargreaves, Barbara: The sporting wife. A guide to game and fish cooking. Ldn 1987. 336s.

Haukson,S: Icelandic seafood. reykjavik 1985. 85s. Ill.

Havets Hjältar. Guldfisken presenterar sveriges bästa fiskkockar 1992 & 1994. 1994. 84s. Originalband. Färgillustrerad.

Hayes, P.A: The trout cook. 100 ways with trout. Ldn 1989. Originalband. 141s.

Hayward, Tessa: The salmon cookbook. London 1992. 184s. Färgillustrerad.

Heath, Ambrose, Madame Prunier’s fish cook book. A Penguin handbook. Ldn 1963. 249s. First pocket ed.

Helleblad,G: Stora fiskskolan. Originalband. Ill. 1986. 144s

Hollberg,L: Ur Bohuslänska fiskarna.Göteborg 1818. Sex handkolorerade kopparstick ritade av Beyer. Format 180x220mm/styck. Scomber Thynnus, Thon-fisk; Anarhichas Lupus, Hafswarg, Kattfisk; Gadus Merluccius, Kummel; Holocentrus Norvegicus, Röd-fisk, Uer; Solea Vulgaris, Tunga; Cyprinus Compressus, Mörtpanka.. I absolut perfekt skick.

Hollen, John: Bacaloa. Om klippfisk som kultur og mat. Oslo 1995. Originalband. Färgillustrerad. 120s.

Holm,T: Fisktips. Hur jag lagar fisk. 107 fiskrecept/21 såsrecept. 1943. Inb. Ill. 80s+annonser.

Holm,Thora: 100 strömmingsrätter med såser. 1946. 78s.

Hovberg, Eva: Fisk och skaldjur. Malmö 1980. Originalband. Färgillustrerad. 64s.

Hurley, Jon: Wine for game and fish. the sporting wife’s wine companion. Ldn 1986. Originalband. 127s.

Hvarfner,Harald: Kräftfångst i sjuhäradsbygden. En etnologisk undersökning. 1952. 64s.

Hörle,Nils O: Fiskboken 1931. Gbg 1931. Ät mera fisk, Några ord angående tillagningen. 60s.

Jungstedt,M: Roliga fiskrecept. 1939. 72s.

Krantz, Claes: Fiskgrossisternas förening i Göteborg. Minnesskrift 1937. gbg 1937. 182s. Ill. Fiskets historia.

Kristiansen,Svein: Torsk på norsk. Tromsö 1984. Originalband. Färgillustrerad. 127s.

Kräftans lov. En kulinarisk och historisk resa i kräftans värld. 1994. Originalband. Ill. 143s.

Kyrikou, Theodore: The livebait cookbook. A new approach to Fish cookery. Ldn 1998. 288s. Färgillustrerad. Originalband.

Kyrklund,U: Strömming och sill. 100 recept på nya och klassiska rätter. 192. Inb. Ill. 96s.

Lallerstedt,Erik: Erik Lalelrstedt lagar fiskbullar. Gott, snabbt och billigt. 1990. 48s. Originalband. Färgillustrerad.

Lasalle, George: The fish in my life. Ldn 1989. Originalband. 227s.

Le Divellec, Jaques: La cuisine de la mer. parsi 1982. Originalband. 447s.

Lengstrand, Rolf. Sill i låda, krus och panna och andra prisbelönta recept. 1981. 77recept. 77s.

Levy,F/Chambrett,F: La cuisine du poisson. Paris 1984. Inb. Ill. 283s.

Läckra fiskrätter. 1995. Originalband. Färgillustrerad. 128s.

Madame Prunier's fiskekogebog. Med 1000 opskrifter. 294s. Oklbd. Kbhvn 1947.

Madame Pruniers fiskkokbok. Med 955 recept. 239s. Oklbd.

Magida, Phyllis: Gourmet fish on the grill. More than 90 easy recipes for elegant entertaining. Chicago 1989. 185s.

Mannerström, Leif: Mannerström, Fisk och skaldjur för alla sinnen. 1997. 177s. Färgillustrerad. Originalband.

Metzner/Frese: Fisch. Die rezepte der avantgarde. 1991. Originalband. Färgillustrerad. 216s.

Mosimann,A: Das grosse buch der Meeresfrüchte. Spezialitäten von Schal- und Krustentieren mit dem grossen farbigen bildlexikon. Teubner ed. 1985. 208s. Rikt Färgillustrerad.

Nilsson,Eja: Det skånska sillriket. 1993. 96s. Färgillustrerad.

Nordberg, Perola: Ål, en artmonografi. 1972. 96s.

Oysters & Champagne. Choice Morsels from Wheeler's revue. Ldn 1986. Inb. Ill. 253s.

Petersen,B: Bengt Petersens klassiska fiskrätter. 2001. Orignalband. 240s.

Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1971. Originalband. Ill. 160s. 1:a uppl. m skomsl.

Petersen,B: Bohusfisk och skaldjur. 1978. Originalband. Ill. 160s.

Petersen,B: Delicious Fish dishes. 1976. Originalband. Ill. 135s.

Petersen,B: Från västerhav. 1973. Originalband. Ill. 134s. 1:a uppl.

Peterson, James. Fish & Shellfish. The Cook’s indispensable companion. New York 1996. 414s + 32 färgplanscher. Originalband.

Ripa, Brita: Fisk för Fest. Ca 200 olika fiskrecept på förrätter,soppor och huvudrätter. Halmstad 1988. Originalband. Färgillustrerad. 194s.

Schager, Ingeborg: Receptsamling för fiskrätter. utgiven av Svenks Fiskpropaganda. 1933. 40s. Nött häfte.

Schatz,Bengt-Arne: Rökning av fisk och kött. Hobbyrökning och teknisk rökning. 1968. 94s. Ill.

Schauhoff, Frank: Zu gast in Fischerhäfen des mittelmeeres. Die bestenrecepte. Kmöln 1997. Originalband. Färgillustrerad. 128s.

Schultze, Samuel, T: Den swenske fiskaren eller Wälment underrättelse om det i Sverige nu för tiden brukeliga fiskeri jemte Beskrifning på de bekanta Fiskar och Fiskredskap. 1778. 260s. Facsimil 1969. Originalband.

Ser, Jannick: le livre de l’amateur d’huitres et de coquillages. paris 1987. Originalband. Färgillustrerad. 166s.

Sievers,A: Das Fisch-Fiete Fisch-kochbuch. München 1986. Inb. Ill. 158s.

Sjöstrand, John: Makrillboken. 85 recept samlade av Jochum. 1947. 6s.

Skånska sillamord. Noveller och recept om sill. Ill. 1998. 128s. Originalband.

Spencer,C: Fisch cookbook. 1994. 224s. Ill.

Stevenson,Sonia: A Fresh look at Fish. 150 imaginative recipes each suitable for a range of fish. Ldn 1996. 192s. Färgillustrerad. Originalband.

Svendsen, K: 368 fiskeretter. Tilberedning affisk og mange opskrifter på sovs og garniture. Kbhvn 1970. 150s.

Svensk fiskhandel. Årg 1953-76. 24 årgångar i 5 gedigna klotband. C:a 3100s. Ill.

Sälle, Nils: Jägarens och fiskarens kokbok. Receptsamling över maträtter tillagade av fyrfota villebråd, jaktbara fåglar, fiskar, kräftor, ätliga grodor, svampar samt skogens vilda bär. 1996. Originalband. 192s. Ill.

Thölen,Lennart: Skaldjur. Park avenues skriftserie nr 15. 1964. 12+1s.

Waje,Rickard: Ät mej Eat me. Från fångst till tallrik. 1998. Originalband. Färgillustrerad. 195s.

Walberg, Anders: En flugfiskares resa. Episoder kring mt och fiske. 1996. 159s. Originalband.

Walford,Lionel: Marine game fishes of the pacific coast from Alaska to the Equator. 1974. Originalband. Färgillustrerad. 205s + 40 pl.

Watson, Julie: Lobster. Making the most of lobster. Halifax 1989. ringband. 96s.

Williams Anne: F for Fish. Delicious no-fuss dishes using one of nature’s most versatile and convenient foods. Ldn 1987. 204s. Färgillustrerad.

Vilt & Fiskkokboken. Gbg 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s.

Winterhalder-Spee, Birgit: Fisch auf platten serviert. Frankfurt 1995. Originalband. Färgillustrerad. 226s.

Wondrak, Peter: Meerfischli. Die besten Fischrezepte mainfränkischer Fischerfamilien. Würzburg 1987. Originalband. 96s. Färgillustrerad.

Wyssenbach,W: Salmon. International chef's recipes. Oslo 1986. Inb. Ill. 126s.

Östenius, Asta: Sillgott av salt sill och -konserver. 95 recept. 1958. 60s. Ill.

Östenuis, Asta: Fiskrätter. Enklare och finare recept från ICA:s provkök. 1955. 120s.


OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!