Böcker om Kött, Fågel, Vilt och Charkuteri


Böckerna
i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!



Böcker om Kött, Fågel, Vilt och Charkuteri

Ackart, R: Cooking in a casserole. New York 1981. 334s.

Andersson, Martina: Lättlagat för jägare och fiskare. 1995. Originalband. Färgillustrerad. 96s.

Arntsberg, K-O: Korvboken. Hjelpreda och kulturhistoria. 1991.Originalband. Ill.

Beard, James: Fowl and game bird cookery. New York 1979. 194s.

Beeton, I: Mrs Beeton's game cookery. London1989. 176s. Inb. Ill.

Bjerre-Christensen, Conrad: Conrads grillbog. Köbenhavn. 1968.Originalband. 84s.

Bjorkman, Bruce: The great barbecue companion. Mops, Sops, Sauces and Rubs. New York 1996. 112s.

Blaunac, Y. de: Pasteten & Terrinen aus Fisch & Fleisch, Gemüse & Obst. 1989. 157s. Ill.

Bocuse, P: Viandes et Poissons. 1984. 60s. Ill. Inb.

Boken om kött. 1953. Hfrbd. Ill. 4:o 608s. Allt värt att veta om charkuteriets skötsel och ekonomi. Recept.

Brown, C: The game cookbook. London1986. 207s. Ill. Inb.

Butler, Carl: Butlers kyckling. 1996. Färgillustrerad. Originalband.167s.

Butler, Carl: Butlers lamm, Carl Butlers bästa lammrecept. 1995. 222s. Originalband. Färgillustrerad.

Calak, T: Profitable meat merchandising. New York 1961. Originalband. Ill. 202s.

Christoffersson, Sten/ Cederberg, Göran: Vilt & fisk kokboken. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s. Receptbidrag av bl.a. Gert Klötzke, Erwin Lauterbach.

Clusells, S: På grill och spett. 1968. 143s. Originalband.

Dalton, D: The venison cook. 106 imaginative recipes. 1992. Originalband. 128s.

Dennis, Tina: The pheasant cook. 97 ways to present a bird. London 1992. Originalband. 128s.

Desaulniers, M: Burger. Classic american hamburgers and their accompaniments. 1993. Färgillustrerad. Originalband. 143s.

Drury, J: Rare and well done. Some historical notes on meats and meatmen. Chicago 1966. Originalband. 186s.

Drysdale, J: Classic game cookery. 1987. 223s.

En liten bok om kött och chark. 224s. Ill. 1976. Utg av Scan.

Fowler, W. M. W: Country man's cooking. 1965. Originalband m skomsl. 157s.

Fresh ways with picnics and barbecues. New York 1993. Färgillustrerad. 144s.

Fridén-Abelson, I: Grillboken. 1964. Inb. Ill. 100s.

Frisch, Peter: Wildküche. Kochen-Braten-schoren. Hamburg 1984. Originalband. Färgillustrerad. 159s.

Frisk,C: Handbok för charkuterister. 1940. Originalband. Med 386 recept 126 ill i texten och 5 färgpl. 408s.

Froidl, Ilse: Das wild kochbuch. 300 recepte für wild und wildfgeflügel. München 1986. 159s.

Froud, Nina: The world book of pultry & game dishes. London 1969. Originalband. 168s.

Green, Henrietta: The marinade cookbook. London1978. 160s.

Grilla. Femtiotre goda anledningar att träffas runt grillen. 1991. 96. Originalband. Färgillustrerad.

Grillboken. Västerås 1990. Originalband. Färgillustrerad. 96s.

Grillen mehr als ein sommervergnügen. 160s. Färgillustrerad. Originalband.

Grimlund, Inger: Lamm. Bilder, traditioner och recept från många länder. 1971. 116s. Ill. Originalband.

Grunes, Barbara: Grill it in. recipes for the stovetop grill. Santa rosa 1991. 190s.

Gunst,Kathy: Roasting. the simple cooking technique for food that’s bursting with flavor. New York 1995. 262s.

Gåsasylta och fläsksteg. Slaktemad och gillesmad. Österlensk kokbok. 1980. 218s.

Halling, Alli: Grillmanboken. 1956. Ill. 64s.

Halling, Björn: Kött. 40s. Ill. recept. Av Stefan Holmström, Gert Klötzke, Roland Persson m.fl.u.å. Cirka 1985.

Halvarsson, Kerstin: Älg kött. Behandling och tillagning. 1988. Originalband. Färgillustrerad. 72s.

Harriott,Ainsley: Ainsley Harriott’s barbecue bible. Over 120 sizzling recipes. London1998. Originalband. Färgillustrerad. 190s.

Heath, Ambrose: Small meat dishes. London 1953. Originalband. 103s.

Henning, Karl: Jägarens fälthandbok. 994. Originalband. 220s. Färgillustrerad.

Horn, Inga von: Wildrezepte. Hannover 1993. Originalband. 44s.

Huldt, M: Hirams vilda. 84s. Ill. Originalband.

Humphreys, A: Game cookery. London1988. Inb. 176s. Ill.

Högsbro, S: Från anka till örn. En kulturhistorisk kokbok. 1985. 162s. Originalband.

Hörberg, G: Jaktlycka. Svensk Jakts Receptbok. 1994. Originalband. Ill. 120s.

Jamieson, Bill: Born to grill. An American celebration. Boston 1998. Originalband. 500s.

Karlenhed, H: Stycka kött. 1994. Originalband. Färgillustrerad. 141s.

Kirk, Paul: Paul Kirk’s championship barbecue sauces. 175 make Your Own sauces, marinades, dry rubs, wet rubs, mops and salads. Boston 1998. 262s.

Klötzke, Gert / Mörner, Torsten: Älg - maten, jakten, minnena. 1997. Originalband. Färgillustrerad. 199s.

Klötzke, Gert/ Mörner, Torsten: Jägarens kokbok. Från jakt till dukat bord. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 188s.

Klötzke, Gert/ Mörner, Torsten: Jägarens kokbok. Från jakt till dukat bord. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 188s Kartonnageupplagan.

Kringelbach, G: Pastejboken. 1991. Originalband. Ill. 120s.

Kött rätt. En kokbok. 1986. Originalband. Färgillustrerad. 142s.

Köttkokboken. Goda rätter goda råd. Gbg 1961. 156s. Färgillustrerad. Originalband.

Köttskolan II. Laga kött. 1988. Inb. Ill. 95s.

Labeyrie, Fabienne: Le Foi Gras. paris 1989. 160s. Färgillustrerad. Originalband.

Lagerberg, K. E: Arbetet i köttboden. UHR 7. 1965. 72s. Ill

Lagerberg, K. E: Kjött og vilt Partering m.v. Oslo 1970. 89s. Ill.

Le livre service du boucher. Recujeil des meilleures suggestions culinaires et ménagères. Paris 1961. Originalband. Färgillustrerad. 67s.

Levie,A: The meat handbook. Westport 1963. 325s. Ill. Originalband

Lind,A: Styckning. Handledning i styckning av kött och fläsk. 1959. Ill. 144s.

Little,C: The game cookbook. London1988. Inb. Ill. 224s.

Livingston, A.D: Sausage. over 100 delicious recipes for sausages and sausage dishes. New York 1998. 202s.

Lubrina,F: Le cheval à toutes les sauces et en 50 recettes. Montréal 1976. 142s.

Mammas köttbullar. 236 läckra färsrätter. 1964. 136s. Ill.

Mccormick,G: 100 grillrätter. 1993. Originalband. Ill. 63s.

Miller, Norma: Hamburgare. 1980. Originalband. Ill. 92s.

Möhl och Goldschmidts illustrerade handbok för finare Korv- och Charkuterivaror. med över 450 recept, 165 figurer samt 16 färgplanscher. 1937. Originalklotband. 384s.

Patten, Marguerite: Stek, Biff & Gryta. Nötköttets ABC. 1979. Originalband. Färgillustrerad.168s.

Patten,M: Stekboken. 1985. Originalband. Ill. 168s.

Petersen, Bengt: Kokbok för öppna landskap. 1994. Originalband. Färgillustrerad. 96s.

Reekie, J: British charcuterie. Traditional pork cookery. London 1988. Inb. 143s.

Rehnberg, Anita: Ur den lappländska naturens skafferi. En matbok med Arvidsjaur som utgångpunkt. 1993. 152s. Färgillustrerad. Originalband.

Reynolds, Phyllis, C: The complete book of meat. New York 1963. 320s. Ill. Originalband.

Richardsson, Alice: Meat. How to buy, store, prepare, and serve beef, veal, lamb... with over 300 recipes by the Lobel Brothers. New York 1971. Originalband. 311s.

Roberson, J: The complete barbecue book. 300 barbecue recipes. New York 1952. Originalklotband. 294s.

Salvetti, F: Der metzger. Eine Kulturgeschichte des Metzerhandwerks. 1988. Originalband. Färg o.a. ill. 200s.

Sarje,I: Grillning och rökning. 1973. 129s. Ill.

Sarlin, Janeen, A: The new meat lover’s cookbook. 150 mouthwatering recipes for today’s leaner cuts - So You can enjoy meat again. New York 1996. 294s. Originalband.

Schindler, Catherine: Foie gras. Le guide. Paris 1996. Originalband. Ill. 127s. Ill. Med adresser till producenter.

Schmidt, Karl-Friedrich: Rögning af skinker og andre ködvarer. Köbenhavn 1986. 62s.

Schulz, Phillip ,Stephen: Cooking with fire & smoke. recipes for great grilled, barbecued and smoked dishes. A user’s guide to equipment, fuel and accessories. New York 1986. Originalband. 335s.

Smith,H: The master book of poultry and game. Londonu.å. 1940-tal. Inb. 263s.

Smith,P: The chicken book. San Francisco 1982. 380s.

Spännande kötträtter. Bra Böcker lätt & läckert serie. 1996. Originalband. Färgillustrerad. 128s.

Steensen-Leth,L: Aeg - og fjerkraeretter. Köbenhavn 1937. 120s. Ngt nött ex.

Sälle, N: Jägarens och fiskarens kokbok. 1994. Originalband. 191s.

The good cook: Beef & Veal. 1982. 176s. Färgillustrerad. Originalband.

The good cook: Lamb. 1973. 176s. Färgillustrerad. Originalband.

The good cook: Offal. 1984. 176s. Färgillustrerad. Originalband.

The good cook: Pork. 1982. 176s. Färgillustrerad. Originalband.

The good cook: Poultry. 1984. 176s. Färgillustrerad. Originalband.

Wadey, Rosemary: Meat cooking. London 1977. Färgillustrerad. 96s.

Wahlström, Arne: Tranchering. teori och praktik. 72s. Ill. Originalband.

Walters, Annette: Fågel. Varma och kalla läckerheter, grytor, raguer, stekar färser och patéer. 1989. Originalband. Färgillustrerad. 137s.

Viltkokboken. Västerås 1996. Originalband. Färgillustrerad. 192s.


OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!
Vi har även
Kockknivar Köksvertyg.