Kokbokhandelns katalog
Böcker om Bröd och Bageri

Böckerna

i denna katalog är nya respektive antikvariska böcker, de antikvariska böckerna är om inte annat anges, häftade och i gott antikvariskt, skick. Alla priser är inklusive moms. Porto och i förekommande fall emballagekostnader tillkommer, Order expedieras mot postförskott om ej annat har överenskommits. Om en beställd bok har sålts lämnas inget särskilt meddelande om detta.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!

Böcker om Bröd och Bageri

Albright,B: Mostly muffins. Recipes for over 75 muffins and spreads. New York 1984. 85s.

Asher,J: Jane Asher's calender of cakes. 37 original and imaginative cakes for all occasions. 111s. Ill. Inb.

Bagareboken. 1941. Olbd. Ill. 209s.

Bang,A: Smörgåsar och kalla rätter på danskt sätt. 1948. 116s. Ill. Inb.

Bang,A: Smörrebröd og koldt bord. Kbhvn 1946. 112s. Ill. Inb.

Bergenström,A: Rosenbröd och majorer. En bok om bakning. 1994. 192s. Ill. Obd.

Bergquist,L: Bakelseboken. Moderna bakelserillustrationer med specialrecept. 1957. Olbd. 163s. Ill.

Bernhard,K: Brödminnen. 1987. Obd. Ill. 119s.

Bittner-Schumacher: Meisterhaft Backen. 1983. Obd. Färgill. 204s.

Bonekamp,G: Sjuss in i ugnen! En bok om bröd. 1982. Obd. Färgill. 142s.

Doose,O: Das Flechten von Zöpfen. Eine bebilderte anleitung zur aopfherstellung. 1988. 64s. Ill.

Dr Oetker kochbuch Festlisches gebäck. Bielefeld 1982. Ill. 143s.

Dr Oetker kochbuch. Selber backen leicht gemacht. Bielefeld 1980. 158s. Ill.

Ernström,E: Den praktiske konditorn. Tillförlitlig handledning vid tillverkning av alla nu brukliga konditorivaror. 1930. Oklbd. 233s.

Friedrich,G: Klassische torten. 40 färgplanscher i originalstorlek med tillhörande recept. + mall.

Fru Messels konditorbok. Opskrifter paa bakning, konfekturer, pyreauger, sauser mm. Oslo 1926. Ill. 313s. Något nött häfte.

Frölich,W: Den store boken om Brödbaking. 251 opskrifter. 1992. Obd. Färgill. 200s.

Gericke,S: Smörrebröd und Rote Grütze. Lust auf Dänemark. 1993. Obd. 287s. Färgill.

Hammerschmidt/Steffen/Tollmann: Der bäcker. 1. teil Fachkunde. Wiesbaden 1952. 180s. Ill.

Heising/Reinke: Das dekorbuch. 200 photos und 360 teckningar. Gütersloh 1957. Oklbd. Ill. 111s + pl.

1Heising/Reinke: Das konditorbuch. 1336 rezepte über 1000 abb. Gütesloh 1960. Olbd. Ill. 526s.

Hildegard,H: Edekastanien. Koch- und backbuch. Augsburg 1992. 108s.

Holm,T: Vardagsbröd och kalasbröd. 1945. 72s. Ill.

ICA-förlagets stora bakbok. 1993. Obd. Ill. 320s.

Konditorns uppslagsbok med alla grundläggande recept. Red: M.Spörndly. 1952. Ohfrbd. 741s. Ill.

Lampe,A: Att lyckas med gott hembakat. 1978. 88s. Ill. Inb.

Lenotre,G: Das grosse buch vom könig der feinschmecker. Die besten rezepte für patisserie, gebäck, eis und konfitüren. München 1988. 527s. Ill.

Lenotre,G: Gaston Lenotre's dessert- og kagebog. Kbhvn 1978. Inb. Ill. 277s.

Maier-Bruck,F: Das grosse Sacher kochbuch. Wien 1975. Inb. Ill. 604s.

Mellerstedt,C-E: Småbrödsboken. 1946. 249s. Olbd.400 recept med ett 100-tal ill.

Mellerstedt,C-E: Småbrödsboken. 1950. 205s. Ill.Olbd.

Mellerstedt,C-E: Svensk konditorbok. Praktisk, rikt illustrerad läro- och handbok för konditorer och tillverkare av konfektyrer. 1925. Dek oklbd. 953s+69 färg o.a. pl.

Mellerstedt,C.E: Svenska tårtmönster. 96 moderna tårtmönster med tillhörande specialrecept. med 35 ill i texten 43 färgill samt 69 s/v bilder. 1931. Oklbd. 144s.

Mellerstedt.C-E: Handbok för bagare. Praktisk, rikt illustrerad läro- och handbok för bageribranschen. 1953. Obd. 586s.

Mellerstedt.C-E: Konditor konst. Moderna dekorationsarbeten i karamell, gelatinsocker, plastik, socker- och chokladskulptur, tårtdekor, glassdesserter samt ismejsling. 1936. Obd. 430s.

Munn,D: The joy of pastry. Ldn 1985. 227s. Inb. Ill.

Nilson,S & K: Bakbok för brödälskare. 1993. bd. Ill. 126s.

Nohrberg,R: Konditorns receptbok. 603 recept för tillverkning av wienerbröd, bakelser, rebröd och kakor, tårtor, glacer, sylt och saft, praliner mm samt historik och varukännedom. med 62 ill i 4-färgtryck. 1933. Dek olbd.

1Oest-Larsen.R: Mesterkokkens smörrebrödsbog. Odense 1951. 278s. Ill. Oklbd.

Rolf,S: All världens tårtor. 101 festliga, enkla, klassiska och nya tårtor och pajer. 1994. Obd. Ill. 112s

1Roux,M: Desserts. A lifelong passion. 1994. Färgill. Obd. 192s.

Sandquist-Bolin,B: Mjuka kakor. Förföriskt läckra. 1996. Obd. Färgill. 128s.

Schweizer Bäckerei. 1988. fachschule Richemont. 202s. färgill. Obd.

Smith,D: Book of cakes. Ldn 1988. Ill. 191s.

Stora boken om smörgåsar och smörgåstårtor. 1985. 171s. Ill.

Svenskt konditorlexikon 1-2. 1953. 779s. Ill. 2 obd.

Söderlund,C: Mormor Malins kakor, 85 recept från förr. 1985. Inb. 64s. Ill.

Teubner,C: Kuchen und torten. 1985. Inb. Ill. Die besten back-Ideen aus unserem Werk "Das grosse buch der kuchen und torten". Wichtige grundrezepte Schritt für Schritt. 160s.

Thuriès,Y: Französische kleingebäck.1982. 414s. Obd. Rikt färgill. 4:o. Numrerad utgåva.

Weber,E.M: 250 konditoreispezialitäten und wie sie entstehen. Der praktische unterricht in 580 bildern von werdegängen aus 24 fachabteilungen bei kleinster massenberechtung. Dresden 1934. Nött och fuktskadat olbd. 368s. Ill.

Weber,E.M: Webers bildlicher fachunterricht zu höchstleistungen in moderner konditorei. Mit mehr als 1000 bildern. Dresden 1936. 520s. Ill. Inb.

Weber,E.M: Webers bildlicher fachunterricht zu höchstleistungen in moderner konditorei. Mit mehr als 1150 bildern. Dresden 1936. 3:e auflage. 648s. Ill. Olbd

Weber,J.M.E: Praktische Konditorei-Kunst. Pra-Ko-Ku. Das grosse Konditorei-fachbuch der Welt. Neue folge. Dresden 1929. På Tyska, Danska, Holländska och tjeckiska språket. 102 färgpl. Rött originallinneband.

1Weber,J.M.E: Schule und Praxis des Konditors. Eine schatzkammer der moderne konditorei mit c:a 1000 spezial-rezepten, 266 textabb und 42 tafeln in vierfarbendruck. Utg på Engelska, Tyska och Svenska. 1927. Ngt nött ohfrbd. 442s.

Ziegenbein,H/Eckel,J: Die gute Wiener Mehlspeise. Wien 1932. 352s. Ill. Dek olbd.

OBS! Beställ böcker från denna katalog genom att klicka här!


Vi har även
Kockknivar Köksvertyg.